Körutazások melléklet főoldal

3 nap, 3 tó, 3 oszág - dal serie di Un passo dal cielo

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 199120
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Kranjska Gora

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
Három nap, három tó, három ország ? Az ?Alpesi őrjárat? nyomán
(3 nap/2 éjszaka, autóbusszal)


Időpont: V.19., VI.22., VII.20., VIII.24., IX.21.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
Elhelyezés: Kranjska Gora-n, ***-os szálloda, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban.
Ellátás: Büféreggeli. Büfévacsora felár ellenében kérhető.
Minimum létszám: 30 fő

Program:
1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Maribor ? Graz útvonalon át Ausztria legismertebb, és egyben legnagyobb tavához, a Wörthi-tóhoz, melyet méltán hívnak az osztrák Riviérának. Rövid séta erejéig megállunk Karintia fővárosában, Klagenfurtban. Festői óvárosa, eldugott, árkádos, belső udvarai, mediterrán jellegű éghajlata, és a tó megtéveszthetetlen illata igazi mediterrán város benyomását kelti. A barokk és szecessziós homlokzatokkal szegélyezett utcákon tett séta igazi kulturális élmény. Megtekintjük a város jelképét, egy hatalmas kőből faragott sárkányt (Lindwurm), amelyhez Klagenfurt alapításának legendája fűződik. Rövid pihenő után tovább utazunk a tó déli partján található Pyramidenkogel, kilátótoronyhoz. A 100 méter magas fából épült torony a világ legmagasabb ilyen jellegű építménye. Az esztétikailag is rendkívül magas színvonalú torony Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója. A kilátó egyfajta jelképes hidat képez a mennyek és a tavak, a szabadság, az élvezet és a természet között. A 360 fokos körpanoráma lélegzetelállítóan pazar, lábunk alatt tekergőzik a hosszúkás alakú, már-már mediterránnak ható, türkizkék vízű Wörther See, délre a Keutschacher See és a horizontot lezáró Karavankák fenséges hegylánca. A tó partján található Maria Wörth a nyugalom szigete. Rövid szabadidő után tovább utazás Kranjska Gora-ba, szállás, vacsora.

2. nap: Reggeli után ?Pietro nyomában? az Alpok idilli, dél-tiroli részén található Braies-tóhoz utazunk. A gyönyörű tó a Dolomitokban fekszik, 1496 m-rel a tengerszint fölött. Három oldalról magas hegycsúcsok veszik körbe, melyek tükröződése a sötétzöld tóban lenyűgöző látványt nyújt. A tó partján sétálva, felkeressük a magyar televízióban is játszott Alpesi őrjárat című sorozat helyszíneit. Ellátogatunk San Candidoba is, mely 1173 m magasan fekvő város. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme.
Útban visszafelé rövid séta erejéig megállunk az olasz határ közelében található Dráva menti, Villachban. A várost egykoron Mária Terézia vásárolta meg, mivel a közlekedés és a kereskedelem számára is kiemelkedő jelentőségű volt. A középkori eredetű Szt. Jakob plébániatemplom uralja a városközpontot, ahonnét rövid sétával jutunk el a Városházához. Innen nem messze lakott a XVI. században a híres orvos, természettudós Paracelsus. Szállás, vacsora Kranjska Goran.

3. nap: Reggeli után elutazás a mélykék vízű tó partján épült Bledbe, mely méltán világhírű üdülőváros. Séta a tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Fakultatív program keretében hajókázás (pletnázás) a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén álló piciny szigetecskén található barokk Mária mennybemenetele templomot. Úgy tartják, aki háromszor meghúzza a templom harangját, és közben gondol valamire, annak teljesül egy kívánsága. Érdemes felsétálni a Bledi várba, mely egy a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, s ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele útban, a várhegy alatt érdemes megtekinteni a neogótikus Szent Márton plébánia templomot. Hazautazás, útközben rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Érkezés a késő esti órákban.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak