Körutazások melléklet főoldal

Szlovéniai barangolások - 4 nap

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207303
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Ptuj, Celje, Ljubljana, Predjama, Piran, Bled, Radovljica, Skofja Loka, Kranj, Maribor

Szállás / program részletes leírása



1.nap: Budapest-Ptuj-Celje-LjubljanaVár Szlovénia egyik legrégebbi városába. Ptuj, a város fölé magasodó X. században épült várával, belvárosának műemlékvédelem alatt álló gyönyörű épületeivel, az apró terekkel, kacskaringós utcákkal és a környező zöldellő hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. Belvárosi séta, majd következő állomásunk Celje. A várból lenyűgöző panoráma tárul elénk a városra és a környező vidékre. Késő délutáni érkezés a szlovén fővárosba, ahol rövid városnéző séta.
2.nap: Predjama-Skocjan-barlang-PiranPredjama festői várához utazunk. A várat egy 125 méter magas sziklafalra építettek és egy sor titokzatos barlangrendszerrel állt földalatti összeköttetésben.Következő úti célunk Szlovénia egyik legismertebb természeti látványossága, a Skocjan-barlang. A „földalatti Grand Canyon” az UNESCO világörökség része 1986 óta. A mesterséges bejárattól induló kalandos túra érinti a legfontosabb látnivalókat, mint a Csendes-barlang és a szédítő 50 m-es magasságban átvezető Cerkvenik-híd. Délután Piran városába utazunk. Szabadidő a festői városközpontban, majd visszautazás a szállásra.
3.nap: Bohinji-tó-Vogel-hegy-Vintgar szurdok-Bled-RadovljicaMa a Triglavi Nemzeti Park térségét keressük fel. Először a Bohinji-tó partján, a Keresztelő Szt. János templomot látogatjuk meg, mely Szlovénia egyik legszebb szentélye. A környék híres kilátópontja, a Vogel-hegy (1530 m) következik, melyet kabinos felvonóval közelítünk meg. A lélegzetelállító panoráma után a vadregényes Vintgar-szurdokban teszünk egy gyalogos kirándulást. Továbbutazás Bled felé. Látogatás a középkori várban, amely a tó fölé tornyosuló, csaknem 100 m-es sziklafal tetején áll, majd séta a festői tóparton. Szabadprogram, vagy áthajózás a tavon jellegzetes helyi hajóval, a pletnával, a tó kis szigetén lévő barokk kegytemplomhoz. Utolsó megállónk az ország legjobb állapotában fennmaradt középkori városa, Radovljica gyönyörű épületekkel, szűk utcákkal.
4.nap: Ljubljana-Skofja Loka-Kranj- Dráva-völgye-Maribor-BudapestLjubljana látnivalóival ismerkedünk. Történelmi belváros, pezsgő életű egyetemi negyed, évszázados emlékek, parkok és folyópart, melynek jobb partján található a régi városrész, míg a bal partján az új városrész terül el. Megtekintjük az óváros fölé magasodó várat, a barokk belvárost, a Ljubljanica partjára épült katedrálist, illetve a Tromostovje Hármas hidat. Utazás Skofja Lokába. Séta a középkori hangulatú óvárosban, majd a Száva mentén fekvő Kranj hangulatos középkori városkáját keressük fel. Utunk a Dráva-völgyén keresztül vezet Mariborba. Séta a Dráva menti város hangulatos belvárosában a legfontosabb látnivalók megtekintésével: Városháza, Keresztelő Szent János katedrális és a XV. századi kastély. Hazautazás.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.200,- Ft/főPredjama vár 13,80 EURSkocjan barlang 24 EURPredjama audio guide 3 EURBled vár 11 EURHajózás Pletnával 16 EURLjubljanai vár siklóval 15 EURBled-Szűz Mária kegytemplom 6 EURVogel-hegy felvonó oda-vissza 24 EURVintgar szurdok 7 EURCelje vár 6 EUR Ptuj vár 6 EUR
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!-1,5 EUR/fő/éj
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP
Felszállási lehetőségek:Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00Balatonlelle-Marche: 07:35Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20
Szállás: 3*-os szálloda Ljubljana környékén.
Hotel Penzion Jagodic***


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak