Körutazások melléklet főoldal

Szlovén tengerparti nyaralás kirándulásokkal 6 nap/5 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 214280
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Portoroz

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Utazásunk során kipihenhetjük fáradalmainkat a tengerparton és közben megismerkedhetünk Szlovénia nevezetességeivel, látnivalóival és városaival. Barangolhatunk a Skocjanbarlangban, csónakázhatunk a Bledi-tavon, gyönyörködhetünk a Vintgar szurdokban, a lipicai lovakban és orhideákban. Fedezzük fel együtt Szlovéniát!


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata)Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány:
érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás

Koper Hotel Zusterna: Koper város szélén, kiépített és kavicsos strand közelében, nyitott és fedett medencével rendelkezik. Szoba: francia ágy, (pótágyazható / kihúzható fotelágy), fürdőszoba hajszárítóval, telefon, minibár, TV, klíma, ingyenes WiFi, francia erkély. Csak tenger/vagy medence felőli, erkélyes szoba lehet két külön ágyas.




Ellátás (krt)
5 reggeli (svédasztalos), igény szerint svédasztalos vacsora.


Fel- és leszállási lehetőség
(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.




Időpontok
2020.
08.09-08.14.



Program

1. nap:Ljubljana
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban elérjük az ország fővárosát,Ljubljana-t, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés után, ki-ki kedve szerint sétálgathat a látnivalók bűvöletében, vagy felvonóval meglátogathatja a történelmi emlékeket rejtő, a városra letekintő, lenyűgöző ljubljanai várat. A program után irány a tengerpart és a szálláshely. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap:Strandolás, Koper, Piran, Portoroz
Délelőtt bebarangoljuk Koperóvárosát, megismerkedünk a város mozgalmas múltjával, majd busszal meglátogatjuk a szlovén tengerpart gyöngyszemeit. Első megállónk Piran városa, mely egy "nyitott múzeum” középkori építészeti emlékekkel és gazdag kulturális örökséggel. Itt, ebben a kis városkában, mely akár egy kincses doboz, született Giuseppe Tartini olasz zeneszerző és hegedűművésza XVII. században. ATartinijev téraz ő nevét viseli, mely lehagyhatatlan bármely pirani fényképről. Csak néhány kilométer és megérkezünk a `rózsák kikötőjébe”, Portorozüdülővárosba. Itt mindenki kedve szerint sétálhat, vagy felfrissülhet a szép, kék Adriában, a portorozi strandon. Délután visszatérünk a szálláshelyre, ahol még fürödhetnek a szálloda medencéjében vagy az előtte fekvő strandon.

3. nap:Strandolás, vagy fakultatív kirándulás: Bledi-tó és Vintgar szurdok
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra, mely Szlovénia legszebb tájaira visz minket. Első megállónk Szlovénia nyitott szurdoka,Vintgar.Egy kellemes séta alatt varázsol el minket a Radgona folyó, a hegyek között vájt szurdokainak szépségével, a mélyben sebesen rohanó folyóval és a legmagasabb szlovén vízeséssel (belépő ellenében).Továbbutazunk a mindössze 4 km-re találhatóa szépségesBledi-tóhoz,ahol megvendégeljük a híres bledi krémessel. Amíg az ízletes krémes olvad a szánkban, addig lehetőségünk lesz gyönyörködni az egyedülálló Bledi-tó szépségeiben. Majd két program közül választhatnak: egy séta a tó partján, vagy hajókázás a "pletna" nevű kishajóval (külön térítés ellenében) a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. századi templom áll kívánság haranggal (belépő ellenében látogatható). Visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora. Részvételi díj: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 25 EUR/fő.

4. nap: Pihenés, vagy fakultatív hajókirándulás
Ezen a napon hajóra szállunk és meglátogatjuk a környező csodálatos, vadregényes öblöket, fürdünk egyet és mire elfáradunk, a legénység ebédet tálal fel, itallal. Ez egy igazi lazítás az egész család számára, ne maradjon ki az élményből! Részvételi díj: 40 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 30 EUR/fő.

5. nap:Strandolás, vagy fakultatív kirándulás: Skocjan barlangba
Reggeli után eldöntheti, hogy strandol, vagy eljön velünk egy félnapos kirándulásra Szlovénia egyik kevésbé ismert, de annál szebb látványosságához, aSkocjanbarlang-hoz. A Reka folyó által vájt hatalmas földalatti szikla szakadék az UNESCO világörökség része. Kis utakon, járatokon és lépcsőkön haladva csodálhatjuk meg ezt az egyedi szépséget. Sétától és lépcsőzéstől elfáradva, vendégül látjuk egy frissítő italra. Szálláshelyünkre visszatérve, délután marad idő strandolásra. Részvételi díj barlang belépőjeggyel együtt: 40 EUR/felnőtt, diákoknak: 35 EUR/fő, gyermek 12 évig 30 EUR/fő.

6. nap:Lipicai ménes, Trópusi park és Orchidea kert
Reggeli után búcsút intünk az Adriának és elindulunk Szlovénia festői karsztvidékén keresztül, hogy megálljunk egy zöld oázisnál, melyet még XVI. században alapítottak, a Lipicai ménesnél, mely a szlovén kulturális örökség részeként, a lovakat kevésbé kedvelő vendégek számára is érdekes. Megnézzük a ménes gyönyörű lovait, megismerjük a lovarda történetét is. Következő megállónka magyar határ közelében találhatóTrópusi kertben lesz, ahol teszünkegy sétát az 1500 nm-es, bolygónk trópusi és szubtrópusi világát bemutató buja és egzotikus növények között. Séta közben élvezhetjük a több mint 400 különböző, ismert és kevésbé ismert növény, köztük banánfélék, papaya, mangó, ananász, kávé és borscserje, valamint fás páfrányfélék, flamingóvirágok hangulatos világát. Ráadásként üvegfalon keresztül megcsodálhatjuk Európa e részének legnagyobb orchidea kertészetét! Kedvünk szerint vásárolhatunk orchideát, hisz a belépőjegy fele levásárolható. A program után irány Magyarország.Hazaérkezés az esti órákban.





Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj 7 év felett: 5.000 Ft/fő
5 vacsora felár (svédasztalos): 15 000 Ft/fő,12 évig: 9 900 Ft/fő

Kedvezmények:
- 2. ágyon: 12 évig 20%
-3. ágyon: 12 évig40%; 12 évtől 10%


Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
Bledi tó és Vintgar: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 25 EUR/fő
Hajókirándulás ebéddel és itallal: 40 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 30 EUR/fő
Skocjan barlang belépővel: 40 EUR/felnőtt, tanuló és egyetemista: 35 EUR/fő, gyermek 12 évig 30 EUR/fő.

Fakultatív programok kedvezményes csomag,3 kirándulásra:
110 EUR helyett csak 100 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 85 EUR helyet 75 EUR/fő!!

Belépők a helyszínen:kb. 50 EUR/felnőtt (tájékoztató jellegűek):
Bledi sziget 6 EUR, Bledi hajó (pletna): 14 EUR/fő, Vintgar 7 EUR, Lipica 15 EUR, Trópusi park és Orchidea kert 5 EUR/fő.


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatípuson belül.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak