Körutazások melléklet főoldal

SZLOVÉNIA - TERMÉSZETI SZÉPSÉGEK EGY KARNYÚJTÁSNYIRA

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217005
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Bled

Szállás / program részletes leírása



Leírás:

Budapest-Bled-Vintgar szurdok-Ljubljana-Budapest

Program

1 nap: Bled

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről szomszédolni. Pár óra múlva elhagyva Magyarországot máris a szomszédos Szlovénia dimbes- dombos útjain találjuk magunkat. Kisebb pihenőket beiktatva a délutáni órákban érkezünk Bledbe. Bledről lélegzetelállító fotók készített már több profi fotós is, ami nem csoda, hiszen páratlan adottságokkal rendelkezik ez a hely. Rendkívül népszerű turistahely, amelyet a szigeten lévő templomhoz kapcsolódó mendemondák épp úgy megalapoznak, mint a csodálatos természeti környezet. A híres gleccservájta Bledi tó több programot is tartogat vendégeinek. Egy kis gyöngyszeme a tó közepén álló kis sziget. A szigeten a Nagyboldogasszony templom fehér tornya magasodik az ég felé. A szigetről kiszűrődő harang zenéje gyakran hallható a környéken. A haranghoz kapcsolódó hiedelem szerint, aki a harang kötelét háromszor megrántja, annak szerencséje lesz. A szigetről csodás látvány nyílik a tó széli szirten található Bledi Várra. A Várból igazán megkapó látvánnyal ajándékoz meg minket a Bledi tó! A tó kellemes, könnyű sétával 1,5 óra alatt körbejárható. A sziget látogatását koronázzuk meg egy ínycsiklandozó bledi rétessel, egy finom kávéval, capuccinoval vagy gyümölcslével.

A Bledből Kranj irányába indulunk, hogy elfoglaljunk szállásunkat és elfogyasztjuk vacsoránkat.

2 nap: Vintgar szurdok - Ljubljana

Húzzunk kényelmes cipőt reggel! Erre nem a szállodában elfogyasztott reggelihez lesz szükségünk, hanem a tervezett napi programhoz. Reggeli után ugyanis elindulunk a Vintgar szurdokhoz. A szurdok 1600 m hosszú, sziklafalai között kanyarog a Radovna patak. A szurdok sziklafalai között fából épült hidakon és járdákon haladva gyönyörködhetünk a szurdokban.

A szurdokban tett séta után Szlovénia fővárosa, Ljubljana felé vesszük az irányt!

Ljubljana a Szlovén Köztársaság fővárosa, a legfiatalabb és legalacsonyabb népességszámú a közép európai fővárosok között. A Ljubljanai lapály és Ljubljanai mocsárvidék által alkotott Ljubljanai-medencében, a Ljubljanica folyó partján helyezkedik el. A folyó jobb partján a régi városrész, bal partján az új városnegyed terül el.

A város felfedezését a Sárkányos híddal kezdjük. Nekünk magyaroknak talán rögtön a budapesti Lánchíd juthat róla eszünkbe és ez nem is véletlen, hiszen a szomszéd fővárosban a Sárkányos híd épp olyan jellegzetes látványosság, mint Budapesten a Lánchíd. Egyetlen különbség mégis van! Ljubljanaban a hídon sétálókat nem oroszlánok, hanem sárkányok fogadják. Sétánkat a Városházánál folytatjuk, s egy kisebb séta során eljutunk a Fő téren álló Szent Jakab templomhoz. Ljubljanaban áll JoĹže Plecnik családi és alkotó háza is. Plecnik 1929-től folyamatos városi renoválási munkát hajtott végre a Gradašcica folyó partszakaszain, így megépítette a Trnovo hidat, a Ljubljanicán a hármas hidat, a Cipész hidat, a piacokat, a zsilipeket és a gátakat, valamint átalakította a Tivoli parkot. A háború alatt Ljubljanába és Szlovénia más helyszíneire tervezett monumentális épületekkel foglalkozott. A Hármas híd megtekintése után elfoglaljuk szállásunk, s a nap hátra levő részében szabadon élvezhetjük az esti Kranj hangulatát.

3 nap:

Záró napunk reggelijét és a szállodában fogyasztjuk el, majd ismét talpunk alá vesszük a várost. Közép-Európa legfiatalabb fővárosa Ljubljana, gyönyörű óvárossal, szép régi épületekkel és fiatalos lendülettel, modern csodákkal. Egyik ilyen a várhegyre felvivő sikló. A Várban egy kis sétát teszünk, majd célba vesszük a Tivoli Kastélyt. A kastély a Tivoli dombra épült és egy szép, kellemes hangulatú sétány visz egészen a Kastélyig. A Kastély jelenleg művészeti tárlatoknak ad otthont és ismer külföldi művészeti körökben is. Szomszédolásunk utolsó állomása a Szent Miklós székesegyház. Monumentális barokk épület. Lélegzetelállító belső kialakítás, részletgazdag freskók között pihenhetünk meg egy kicsit a hazafelé út előtt.

A Székesegyház falaitól távolodva fejezzük be szomszédolásunkat és célba is vesszük Magyarországot. Kisebb pihenőket beiktatva az esti órákban érkezünk Budapestre.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak