Körutazások melléklet főoldal

3 Nap-3 Főváros-Ljubljana-Zágráb-Belgrád

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217560
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Ljubljana

Szállás / program részletes leírása



1.nap: Budapest- Ljubljana- ZágrábKora reggeli találkozónk után megkezdjük utazásunkat az Alpok és az Adria között fekvő Szlovéniába. Európa legkisebb országa mindig is büszke volt egyedülálló örökségére. Fővárosa, Ljubljana tökéletes példa a német, mediterrán és szlovén kultúra keveredésére. A középkori vár alatt meghúzódó óváros barokk, reneszánsz és szecessziós épületek egyvelege. Érkezés délután Ljubljanába. Városnézés a Szávába ömlő Ljubljanica folyó két partján fekvő városban. Óvárosa nagyrészt gyalogos terület, tele lenyűgöző épületekkel. Ljubljana arculatának kialakítása a város leghíresebb szülöttjének, Joze Plecniknek köszönhető, aki az esztétikumra és a harmóniára gondosan ügyelve végezte a tervezést. A lassú folyó átkanyarog a városon, bájos hídjai tovább fokozzák a romantikus hangulatot. A folyóparton hangulatos éttermek és kávézók sorát találjuk. Városnézésünk után továbbutazás a Zágráb közeli szállásra.
2.nap: Zágráb-BelgrádVárosnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, mely az ország északnyugati részén, a Száva partján fekszik. A város a Medvednica-hegység lábánál fekszik, és az ország leghosszabb folyója szeli át. A város kezdetben két, a Száva folyó melletti hegyek csúcsára épített középkori erődvárosból állt, a barokk korszakban azonban már fontos kereskedelmi központtá vált. Zágráb ma Horvátország kortárs kulturális, művészeti, sport- és tudományos életének központja, ám múltja sem nem merült feledésbe. Középkori tornyok, XIX. századi paloták, szabadtéri piacok és ősi katedrálisok egyvelegével várja azokat, aki felfedezésére indulnak. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Sveti Stjepan katedrális, más néven Szent István-székesegyház sem. Gyalogos sétánk után továbbutazás. Szállásunk Szerbia fővárosa és egyben legnagyobb városa, Belgrád mellett lesz. Vacsora a híres Skadarlija-n lesz, Belgrád leghangulatosabb utcájában, ahol a balkáni konyha ízeivel ismerkedünk, mediterrán hangulat közepette.
3.nap: Belgrád-BudapestReggeli után Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A középkori Belgrád-Nándorfehérvár vára évszázadokon át döntő szerepet játszott Nyugat határán. Falai között élethalál harcok folytak, így ennek nyomán omlatag tornyok vagy kikezdhetetlen tömör bástyák maradtak csak meg. A mai vár a XVIII. századi átépítéskor nyert képet mutatja, melybe a középkori bástyákat, kapukat és a falak egy részét is belefoglalták. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt. Rövid séta keretén belül ismerkedünk meg a várossal (Koronázó-templom, várnegyed) majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra.


FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak