Körutazások melléklet főoldal

Advent a Bledi-tónál

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 221576
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Bled

Szállás / program részletes leírása



ADVENT A BLEDI-TÓNÁL

Utazás időtartama: 3 nap/2 éjszaka
Indulási időpont: XII.8.
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
Elhelyezés: Bledben 4*-os szálloda, 2 ágyas szobáiban
Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
Minimum létszám: 30 fő

Program:

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Ljubljanába. A Ljubjanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház. Innen indul a Plecnik- árkádsor, mely a Sárkányos hídig tart. Napközben élelmiszer árusok kínálják finom portékáikat, itt található a szabadtéri piac is. Adventi időszakban sült gesztenye és forralt bor édes illata lengi be a teret. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. Szabadprogram során lehetőség nyílik megtekinteni az adventi kirakodóvásárt. Majd folytatjuk utunkat a mélykék vizű tó partján épült Bledbe, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Reggeli után séta a Bledi- tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Időjárás függvényében fakultatív program keretében hajókázás a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén álló piciny szigetecskén található IX. századi kegytemplomot. Majd szabad program keretében felsétálhatunk a bledi várhoz, ami egy 140 méterrel a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, páratlan kilátással a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele jövet érdemes megtekinteni a várhegy alatt található neogótikus Szent Márton templomot. Elvegyülhetünk az adventi kirakodóvásárban, gyönyörködhetünk a karácsonyi fényekben úszó Bled adventi hangulatában. Szállás, vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A világhírű szlovén barlang kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. 5200 m hosszú barlangszakasz látogatható részben barlangvasúton, részben gyalogosan. A különösen sokféle színű és formájú cseppkő páratlan élményt nyújt. Hazautazás, rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Díjon felül fizethető szolgáltatások: Vacsora felár 8.900 Ft/fő Helyszínen fizetendő belépőjegyek 75 EUR/fő
 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli,

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak