Körutazások melléklet főoldal

Szilveszter Szlovéniában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223031
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Szlovénia
Város: Bled

Szállás / program részletes leírása



BLED - csillagtúrákkal. Bohinj, a Vintgar-szurdok, Ljubljana, Postojna,Ptujska Gora és Graz4 nap / 3 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Graz–Ljubljana (650 km)Kora reggel indulunk Szegedről, a Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu-Graz útvonalon. Helyi idegenvezetővel, gyalogos városnézés során ismerkedünk a Graz-al. A még karácsonyi díszben tündöklő városban megtekintjük a Dómot, a Mauzóleumot (belépődíj), a főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. A belváros hangulatos utcácskái következnek, majd felvonóval felmegyünk a Schlossbergre, a harangtoronynál páratlan kilátásban lehet részünk... Grazból Maribor irányába folytatjuk utunkat, majd az Alpok hegyvonulatán keresztül Szlovéniába. Vacsora időre érkezünk a kraveci sípályák közelében fekvő szálláshelyünkre, ahol a következő 3 éjszakán szállásunk lesz.

2. nap:
Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (40 km)Reggeli után a bohinji tóvidékre utazunk. Bohinjban pihenőt tartunk, s a Vogel csúcsára felvonóval jutunk fel. Páratlan kilátásban lehet részünk a Júliai-Alpok hófödte csúcsaira. Visszatérünk Bledbe, s a Bledi-tó kis szigetére, a Szűz Mária zarándok templomhoz hajózunk. Ezt követően a tó fölé emelkedő várat tekintjük meg (jó idő esetén), majd a Vintgar-szurdokhoz érkezünk. Itt található Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga, a Sum-vízesés (időjárástól függően a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve a híres bledi krémes élvezetének hódolunk, és késő délután már a szálláshelyen készülődünk a szilveszter estére. Szállodánk éttermében zenés szilveszteri vacsora, házias ízekkel várja csoportunkat. Muzsika, mulatozás, táncolás hajnalig kedvünkre bízva.

3. nap:
Ljubljana, Predjama vára és Postojna (230 km)A mai napon a fiatal, energikus Ljubljanát keressük fel, sétálunk a belvárosban. A hármas hídon átérve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő várba. A toronyból jó időben az Alpok csúcsait is láthatjuk, itt raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. Postojnába indulunk, rövid kitérővel felkeressük Predjama festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült (fotószünet). A várat belülről belépődíj ellenében lehet megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pivka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet, szálláshelyünkre este térünk vissza.

4. nap:
Ptujska Gora–Ptuj–Szombathely-Győr–Budapest–Szeged (540 km) Reggeli után a híres zarándokhelyre, Ptujska Gorába érkezünk. Temploma a szlovéniai gótikus építészet egyik csúcsa! Innen Ptuj felé indulunk, a település egykoron a salzburgi érsekség alá tartozott, a középkorban jelentős kereskedelmi központ volt, ez az óvárosra is rányomta bélyegét. Séta a belvárosban: láthatjuk a várostornyot, a gótikus Szent György templomot, és felsétálunk a város fölé magasodó várba… Itt érdemes figyelmet fordítani a szépen díszített Rytirska-teremre. A vár területén Helytörténeti Múzeumot és a Regionális Múzeum hangszergyűjteményét találhatjuk. Folytatjuk utunkat a Szombathely-Győr útvonalon, majd Budapestre és Szegedre.Szilveszteri vacsoraszállodában4 fogásos szilveszteri vacsoraAperitif, 1 pohár pezsgő, zenés-táncos mulatságx


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak