Körutazások melléklet főoldal

SZLOVÉNIA, A MESEORSZÁG 5 nap / 4 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225170
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Koper

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
Járjunk be együtt ezt a csodaszép meseországot, az Alpoktól egészen a tengerig. A hegycsúcsától a földalattig. Aktívan bringázva, vagy kényelmesen sétálva, ahogy Ön szeretné. Postojnai cseppkőbarlangot és lovagi várát is felkeressük, mindezt megízesítjük sós csokival, édes fánkkal, és leöblítjük egy jó pofa sörrel. Jöjjön velünk!


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány:
érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás
Hotel *** Koper környéke 2 éj és Bled környéke 2 éj. 2-3 ágy fürdőszoba, telefon, TV, ingyenes WiFi.


Ellátás (krt)
4 reggeli (svédasztalos), igény szerint svédasztalos vacsora.


Fel- és leszállási lehetőség
(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.


Időpontok
2019.
05.27-05.31.NEM FOGLALHATÓ!
09.22-09.26.NEM FOGLALHATÓ!


Program

1. nap Celje,sörszökőkút és földalatti bringázás
Indulás reggel 6,00 órakor Budapestről. Kora délutáni órákban érkezünk Szlovénia harmadik legnagyobb városához,Celje-be. A celjei városnézés után felmegyünk a Celjei várba, ahol gyönyörű kilátás tárul elénk a városra és a környező völgyekre. Ezután fakultatív program keretében kipróbálhatják a földalatti kerékpározást,egy elhagyatott bányában, helyi túravezetők irányításával. A mountain bike túra felejthetetlen élményt nyújt a résztvevők számára. Ki celjei sétával, ki földalatti kerékpározással feltöltődve elindulunk, hogy ráérezzünk Szlovénia"igazi ízére": felkeressük a komlófővárosát, Zalec-et, ahol a"kútból is sör folyik"! Akinek kedve van, térítés ellenébenmegkóstolhatja mind a 6 sörfajta ízét, zamatát. Majd irány aKoper környékén található szálláshelyre. Kerékpározás részvételi díja (kerékpárbérléssel): 50 EUR/fő.

2. nap Piran, Portoroz, Koper, sós csokoládé kóstoló
Mai napon egy fél napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során felkeressük a szlovén tengerpart `királynőit”, úgymint: Piran, Portoroz és Koper. Piran óvárosa lélegzetelállító és romantikus, akár egy nagy múzeum, szűk kis utcákkal és nagy térrel. Megtekintjük a `rózsák kikötőjét”, Portoroz üdülővárosát is. Ezt követően irány Koper, ahol megismerkedünk a város viharos múltjával és a tipikus szlovén termékkel, a sós csokoládéval. Élményekkel telve irány a szálláshely, hogy a délutáni órákat mindenki szabadon tölthesse el. Részvételi díj: 15 EUR / felnőtt; 10 EUR/gyermek 12 évig.

3.nap Postojnai cseppkőbarlang, Predjama vára, Bledi-tó
Ízletes reggeli után elbúcsúzunk az Adriától és irány a mesebeli szépségű Postojnai cseppkőbarlang.Ez az Európa legnagyobb látogatható barlangja.A 24 kilométer hosszú barlangrendszerben túrázva érezheti a földalatti világ varázsát és kipróbálhatja az egyedülálló utazást a Postojnai cseppkőbarlang kisvonatán.A Predjamai vár egy újabb ‒ valódi középkori csoda, mely 800 éve egyensúlyoz egy szikla közepén. Egyedülálló helyszínének köszönhetően a világ 10 leglélegzetelállítóbb várai közé tartozik.Majd irány aBledi-tóés a környékén található szálláshelyre. Szállásfoglalást követően mindenki sétálhat egyet a tó partján és élvezheti a szépségét, vagy felülhet egy pletnára, hogy átvigye a kis szigethez (térítés ellenében).

4. nap Bohinji-tó, Savica vízesés, Vogel kilátó
Mai napon választhat, marad a Bledi-tó partján és pihen, vagy részt vesz fakultatív kirándulásunkon, felfedezve a szomszédos Bohinji-tó, aSavica vízesésszépségét, és kirándul az Alpok tetejére. A napot aBohinji-tópartjánál kezdjük, aki bírja a lépcsőzést, az idegenvezetőt követve, lépcsőkön és erdőn át felmehet a kilátóhoz, hogy láthassa és fotózhassa a Sava egyik forrását, mely 70 m-ről zúdul a sziklákra (belépős). Visszatérve a tópartra, buszra ülünk és irány aVogel. A kabinos felvonókkal felmegyünk az 1.535 m magas kilátóhoz. A látvány káprázatos. A Triglávi hegyek, csúcsok, völgyek, Bohinji-tó tárul elénk, mintha a világ tetején lennék. Természeti szépségektől elvarázsolva ideje egy kicsit megpiheni és megkóstolni a szlovén konyha ízeit. Vendégeink egy könnyű ebédre. Élményekkel és energiával feltöltődve irány vissza a Bledi-tóhoz. Itt, szabad idő keretében sétálhat a tópartján, vagy benézhet a Bledi vár múzeumába, de akár leülhet egy padra a természet szépségét csodálni. Részvételi díj (Vogel felvonó árát tartalmazza): 35 EUR/felnőtt; 25 EUR/gyermek 12 évig.

5. nap Ljubljana, Trópusi kert és Orhidea park
Reggeli után búcsút intünk a Bledi-tónak és elindulunk az ország fővárosa felé,Ljubljanába. Ez az a város, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés után, ki-ki kedve szerint sétálgathat a látnivalók bűvöletében, vagy meglátogathatja felvonóval a történelmi emlékeket rejtő, a városra letekintő, lenyűgöző Ljubljana-i várat. Következőmegállónka magyar határ közelében találhatóTrópusi kertbenlesz, ahol teszünkegy sétát az 1500 nm-es, bolygónk trópusi és szubtrópusi világát bemutató buja és egzotikus növények között. Séta közben élvezhetjük a több, mint 400 különböző, ismert és kevésbé ismert növény, köztük banánfélék, papaya, mangó, ananász, kávé és borscserje, valamint fás páfrányfélék, flamingóvirágok hangulatos világát. Ráadásként üvegfalon keresztül megcsodálhatjuk Európa e részének legnagyobb orchidea kertészetét! Kedvünk szerint vásárolhatunk orchideát, hisz a belépőjegy fele levásárolható. A program után irány Magyarország.Hazaérkezés az esti órákban.

PROGRAM TÉRKÉPE ITT>>


Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj 7 év felett:4 000 Ft/fő
4 vacsora felár (svédasztalos): 13 000 Ft/fő; gyermek 10 évíg: 9 000 Ft/fő.
Egyágyas felár:29 900 Ft/fő

Gyermekkedvezmény 12 évig 3. ágyon: 12 900 Ft/fő

Fakultatív programok:
Földalatti kerékpározás, kerékpárbérléssel (min 10 fő esetén):50 EUR/fő.
Piran, Portoroz, Koper, sós csoki kóstolóval (min 25 fő esetén):15 EUR/fő; 12 évig 10 EUR/fő.
Bohinj, Savica és Vogel felvonóval és ebéddel (min 25 fő esetén):35 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 25 EUR/fő.


Belépőjegyek: kb 85-90 EUR/fő.
(Celjei vár, sörszökőkút, Postojani csepkőbarlang és Predjama vára, Bledi hajózás és kis sziget, Tropusi kert)


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatipuson belül.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak