Körutazások melléklet főoldal

TULIPÁNOS SZLOVÉNIA 4 nap/ 3 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225174
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Bled

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
Töltse velünk a hosszú hétvégét ebben a virágokba öltöztetett, szomszédos országban, Szlovéniában. Alpok, tenger, Bledi-tó, Skocjan barlang, Ferrari kert, tulipánok teljes pompában és mindez ízesítve szlovén sörrel, sós csokival és fánkkal! Ezt valóban kár lenne kihagyni! A bátrabb, bevállalósabb utasainkra is gondoltunk, mert ezen az úton nekivághatnak egy földalatti bringázásnak, míg a többiek a Celjei várat csodálják meg. Utazzon velünk!



Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány:érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás
Hotel *** Bled környéke 1 éj, Koper környéke 2 éj.
2-3 ágy fürdőszoba, telefon, TV, ingyenes WiFi.


Ellátás (krt)
3 reggeli (svédasztalos), igény szerint svédasztalos vacsora.


Fel- és leszállási lehetőség
(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.


Időpontok

2019. április 28- május 01. Gyüjtőjárat: NYÍREGYHÁZA (9900 Ft/fő).




Program


1. nap Celje,sörszökőkút és földalatti bringázás
Indulás reggel 6,00 órakor Budapestről. Kora délutáni órákban érkezünk Szlovénia harmadik legnagyobb városához Celje-be. A celjei városnézés után felmegyünk a Celjei várba, ahol gyönyörűséges kilátás tárul elénk a városra és a környező völgyekre. Ezután fakultatív program keretében kipróbálhatják a földalatti kerékpározást, az elhagyatott bányában, helyi túravezetők irányításával. A mountain bike túra felejthetetlen élményt nyújt a résztvevők számára. Ki celjei sétával, ki földalatti kerékpározással feltöltődve elindulunk, hogy ráérezzünk Szlovénia"igazi ízére": felkeressük a komlófővárosát, Zalec-et, ahol a"kútból is sör folyik"! Akinek kedve van, térítés ellenébenmegkóstolhatja mind a 6 sörfajta ízét, zamatát. Majd irány aBledi-tóés a környékén található szálláshelyre. Kerékpározás részvételi díja (kerékpárbérléssel): 50 EUR/fő.

2. nap Bled, Arborétum tulipán kiállítással, Ljubljana
Délelőtti órákban a Bledi tavat csodáljuk meg. Választható egy séta a tó partján, vagy a pletna nevű kishajóval (külön térítés ellenében) hajókázás a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. sz-i templom áll kívánság haranggal a közepén. Dél körül elbúcsúzunk a Bledi-tó szépségétől, és Szlovénia fővárosa felé veszünk az irányt, de előtte még benézünk az ország legnagyobb arborétumába, ahol a tulipánok szépségeés illata varázsol el minket! 80 hektáron át váltakoznak a szebbnél szebb parkok, és a virágok kavalkádjai. Ljubljanába utazunk tovább, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés után ki-ki kedve szerint sétálgathat még a látnivalók bűvöletében. Este érkezés a tengerpart melletti szálláshelyünkre, Koperbe.

3. nap Piran, Portoroz, Koper, sós csokoládé kóstoló
Mai napon egy fél napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során felkeressük a szlovén tengerpart `királynőit”, úgymint: Piran, Portoroz és Koper. Piranóvárosa lélegzetelállító és romantikus, akár egy nagy múzeum, szűk kis utcákkal és nagy térrel. Megtekintjük a `rózsák kikötőjét”, Portorozüdülővárosát is. Ezt követően irány Koper, ahol megismerkedünk a város viharos múltjával és a tipikus szlovén termékkel, a sós csokoládéval. Élményekkel telve irány a szálláshely, hogy a délutáni órákat mindenki szabadon tölthesse el. Részvételi díj: 15 EUR / felnőtt; 10 EUR/gyermek 12 évig.

4. nap Skocjan barlang, Stanjel Ferrari kerttel, trojanei fánk
Reggeli után elbúcsúzunk az Adriától és elindulunk egy kevésbé ismert, de annál szebb látványosságához, aSkocjan barlang-hoz. A Reka folyó által vájt, földalatti hatalmas szikla szakadék azUNESCO világörökség része. Kis utakon, járatokon és lépcsőkön haladva csodálhatjuk meg ezt az egyedi szépségű helyet. Sétától és lépcsőzéstől elfáradva, buszunkkal átmegyünk a hegy tetejére épült kicsi, de annál varázslatosabb Stanjel városába.Több helyi nevezetesség felkeresése után, mint a furcsa harangtornyú templom, vagy a híres helyi építész, MaksFabianiáltal tervezett gyönyörűFerrari-kert, Magyarország felé utazunk. Útközben megállunk Trojane-ben, hogy megkóstoljuk a híres szlovén fánkot . Hazaérkezés esti órákban.

Térkép, útvonal megtekintése ITT>>






Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj 7 év felett: 3 000 Ft/fő
3 vacsora felár (svédasztalos): 11 000 Ft/fő; gyermek 10 évíg: 8 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 21 900 Ft/fő
Gyermekkedvezmény 12 évig 3. ágyon: 19 900 Ft/fő

Fakultatív programok:
Földalatti kerékpározás, kerékpárbérléssel (min 10 fő esetén):50 EUR/fő.
Piran, Portoroz, Koper, sós csoki kóstolóval (min 25 fő esetén): 15 EUR/fő; 12 évig 10 EUR/fő.

Belépőjegyek: kb 60 EUR/fő (Celjei vár, Bledi hajókázás és kis sziget, Arbarétum, Skocjan barlang, sörszökökút).


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-e ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatipuson belül.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak