Körutazások melléklet főoldal

SZLOVÉNIA CSODÁI 3 nap/ 2 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225176
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Bled

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
Utazásunkat megannyi titokzatos történet és páratlan természeti szépség tarkítja majd.Megismerkedünk a szeretet városával, Ljubljanával és a `szlovén Akropolisz” történetével. Megcsodáljuk a Bledi-,és Bohinji-tó szépségét, a Vogel kilátó lélegzetelállító panorámáját. Látogatást teszünk a sörszökőkútnál, a tulipánok otthonában és Ptuj városban is. Hazaérve el sem hinnénk majd, hogy csak egy három napos túrán vettünk részt, hiszen számtalan élménnyel és emlékkel gazdagodtunk.


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány:érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás
Bohinji-tó mellett - Hotel JEZERO 4*Szoba:2-3 ágy, fürdőszoba, TV, minibár, széf, hajszárító, ingyenes WiFi, erkély.


Ellátás (krt)
2 reggeli (svédasztalos),igény szerint svédasztalos vacsora korlátlan ital fogyasztással (csapolt víz, üditő, bor és sör).


Fel- és leszállási lehetőség
Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.



Időpontok

2020.
05.01-03. HOSSZÚ HÉTVÉGE
10.23-25. HOSSZÚ HÉTVÉGE




Program

1. nap: Ptuj, sörszökőkút, Bohinji-tó
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban elérjük Szlovénia legrégebbi városát, Ptuj-t. A város gazdag és fordulatos történelmi múltjáról rengeteg műemlék tanúskodik. Ez a Dráva parti város nem csak történelmi, hanem kulturális központ is. A város fölött magasodó várban található múzeumot szabad idejében mindenki kedve szerint megtekintheti. Hogy ráérezzünk Szlovénia "igazi ízére" benézünk a komló fővárosába, Zalec-be, ahol a "kútból is sör folyik"! Akinek kedve van, térítés ellenébenmegkóstolhatja mind a 6 sörfajta ízét, zamatát. Majd irány a Bohinji-tóés a környékén található szálláshelyre. Szállásfoglalást követően mindenki sétálhat egyet a tó partján és élvezheti a naplemente szépségét Alpok ölelésben.

2. nap: Vintgar, Bledi-tó, Savica vízesés, Vogel kilátó
A mai napon mesébe illő élménnyel csalogat a fél napos fakultatív autóbuszos kirándulás, a Vintgár szurdokhoz és a Bledi-tóhoz. Vintgar-ban egy kellemes séta alatt elvarázsolja a Radovna folyó, a hegyek között vájt szurdokainak szépsége, a mélyben sebesen rohanó folyó és a legmagasabb szlovén vízesés (belépő ellenében).Továbbutazunk a mindössze 4 km-re található szépséges és egyedülálló Bledi-tóhoz, ahol két program közül választhatnak: egy séta a tó partján, vagy hajókázás a "pletna"nevű kishajóval (külön térítés ellenében) a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. századi templom áll kívánság haranggal (belépő ellenében látogatható). Visszaérkezés a Bohinji-tóhoz a délutáni órákban. Részvételi díj: 15 EUR/fő.
Megérkezés után eldöntheti, hogy a szálloda fedett medencéjében lazít, vagy - aki bírja a lépcsőzést - idegenvezetőnkkel együtt megnézheti aSavica vízesés szépségét. Erdőn át felmehetünk a kilátóhoz, hogy láthassák és fotózhassák a Sava egyik forrását, mely 70 m-ről zúdul a sziklákra (belépős). Visszatérve a tópartra, buszra ülünk és irány a Vogel. A kabinos felvonókkal (belépős) felmegyünk az 1.535 m magas kilátóhoz. A látvány káprázatos, mintha a világ tetején lennénk, úgy tárul elénk a triglávi hegyek, csúcsok, völgyek, és a Bohinji-tó. Élményekkel és energiával feltöltődve utazunk vissza a szálláshelyre.

3. nap: Ljubljana, Volcji Potok Arborétum - májusban tulipán kiállítással, októberben orhidea kiállítással
Reggeli után búcsút intünk a Bohinji-tónakés Szlovénia fővárosa felé veszük az irányt, de előtte még benézünk az ország legnagyobb Volcji Potokarborétumába,ahol májusban atulipánok szépségeés illata varázsol el minket, októberben pedig a növények őszi öltözete, a levelek színekben pompázó látványa, valamint a szépséges orhideák ejtenek ámulatba minket. 80 hektáron át váltakoznak a szebbnél szebb parkok, és a virágok kavalkádjai. Arborétum belépőjegy ellenében tekinthető meg.Ljubljanábautazunk tovább, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés után ki-ki kedve szerint sétálgathat még a látnivalók bűvöletében. Hazaérkezés az esti órákban.


Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj7 év felett:2 000 Ft/fő.
2 vacsora felár(svédasztalos, itallal):9 000 Ft/fő.
Egyágyas felár:18 900 Ft/fő.

Gyermek 12 évig 3. ágyon:10% kedvezmény.

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
Vintgar és Bledi-tó:15 EUR/fő

Belépők (nem kötelező): kb. 60 EUR/ fő.


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatipuson belül.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak