Körutazások melléklet főoldal

Kelet-Törökország alig ismert csodavilága

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 143010
Indulás dátuma:2024.04.18. (Cs)
Időtartam:13 nap/12 éj
Ár:  590 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  598 260 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Nevsehir, Zelve, Gaziantep, Urfa, Mardin, Diyarbakir, Dogubeyazit, Isztambul

Szállás / program részletes leírása



Kappadókia, Noé és Ábrahám-emlékhelyek, Nemrut- és Ararát-hegy

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2022.12.09.):

- A török hatóságok tájékoztatása szerint 2022. június 1-től kezdve Törökországba ismét korlátozás-, és karanténmentes a belépés.





Tervezett program:



1. nap: Budapest - Nevsehir (Kappadókia)
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Nevsehirbe. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kappadókiában.



2. nap: Kappadókia - Zelve
Reggeli után utazás Kappadókia mesevilágába. Egésznapos kirándulás a legszebb tufakúpok és barlanglakások közt. Zelve tündérkéményei, a Devrent-völgy és Üchisar szürreális természeti formái és sziklaerődje, mesebeli tufacsipkék, gombák és képződmények közt. Vacsora. Szállás Kappadókiában.



3. nap: Kappadókia - Göreme
Hajnalban fakultatív programlehetőség: hőlégballonos panoráma-túra Kappadókia lélegzetelállító tájai felett. (A program időjárásfüggő, ára kb. 300 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egész napos kirándulás Kappadókia ismert és rejtve őrzött látnivalóihoz. Föld alatti városok, UNESCO Világörökség templom együttes és barlanglakások, Cavusin ősi település emlékei, Ortahisar tufába vájt, látványos `kastélya”, majd egy különleges görög falu szerepel a programunkban. Délután ellátogatunk a környék egyik legnagyobb szőnyegszövő műhelyébe. Vacsora. Szállás Kappadókiában.



4.nap: Gaziantep
Reggeli, majd indulás Gaziantep felé, ahol meglátogatjuk a Zeugma-Gaziantep Régészeti Múzeumot, ahol a világ egyik legnagyobb mozaik kiállítása található, majd séta az óvárosban. Vacsora. Szállás Gaziantepnél.



5.nap: Gaziantep - Sanli Urfa
Reggeli, majd Göbekli Tepe régészeti lelőhelyéhez utazunk, mely kevesek által ismert, mégis hatalmas jelentőségű: itt található az első, ember által létrehozott vallásos építmény, mely korban megelőzi Stonehenge köveit és az egyiptomi piramisokat is. Vacsora. Szállás Sanli Urfában.



6.nap: Sanli Urfa - Harran - Sanli Urfa
Reggeli, majd felfedezzük Harrant, mely a mezopotámiai időkből ismert, ősi hely, méhkaptárra emlékeztető vályogkúpjait ma is lakják. Ábrahám próféta családja élt itt, majd a világ első iszlám egyetemének adott otthont. Délután Urfa különleges hangulatú városában felkeressük a bibliai helyeket, a Szent Halastavat, a Citadellát (kivülről), majd idő függvényében barangolás Urfa ősi bazárjában. A szűk kis utcákban sétálva bármit meg lehet vásárolni a dohánytól elkezdve a gyönyörűbbnél gyönyörűbb kézműves termékekig. Érdemes megkóstolni Urfa különleges ételeit, csemegéit és italait is. Vacsora. Szállás Sanli Urfában.



7.nap: Sanli Urfa - Adıyaman - Nemrút-hegy
A dél-kelet anatóliai térségben fekvő Nemrut-hegy (Hierothesion) Adiyaman város Kahta járása közelében emelkedik ki. A 2150 méter magasságú hegyet óriási szobrokkal ellátták az időszámításunk előtt 1. században a kommagenei királyság idejében. A királyság leghíresebb királya Antiokhos Theos nevére elhelyezték a hegyen a 10 méter magasságú óriási szobrokat, melyeket a nemruti romoknak neveznek. Minden évben ezrek tekintik meg ezeket a műemlékeket. Megállunk a monumentális Atatürk-gátnál, a Tigris és Eufrátesz medencéjében, az egykori Felső-Mezopotámia területén. Továbbutazás a Nemrút-hegyhez, mely Törökország egyik legkülönlegesebb helye, aki ide ellátogat, életre szóló látványban, élményben lesz része. I. Antiochus király az I. században görög és perzsa istenek szobrait emeltette a 2000 méter magas hegyen, melyek maradványai a mai napig is megtekinthetőek. Naplemente a hegyen, a misztikus, hatalmas istenszobrok közt. Tovább utazás Diyarbakir felé. Vacsora. Szállás Diyarbakirban.



8.nap: Diyarbakir - Mardin
Reggeli után áthaladva az Eufrátesz felett utazás a fekete bazaltból épült, 5000 éves történelmű Diyarbakirba, mely a világ egyik legősibb városa. Séta az erődített városban a Ulu Mecsethez, megtekintjük a fekete kettős falrendszert, majd látogatás a bazárban. Utazás Mardinba, mely a legszebb ezüstmunkákról híres. Megtekintjük a Sáfrány Monostort, a szír ortodox pátriárka ma is működő központját, mely az egyik legősibb keresztény kolostor és zarándokhely, valamint a Szent (Mor) Gábriel kolostort (A kolostor nyitvatartása rendezvények függvényében változhat). Ezt követően ellátogatunk az Isa Szultán által építtetett Zinciriye medreszhez. Vacsora. Szállás Mardinban



9.nap: Mardin - Van
Reggeli, majd utazás a krátertavak és 3000 m magas, egykori vulkán uralta vidéken át, nomád pásztorok lakhelyéül szolgáló, festői tájon Vanba. A középkorban a város melletti tavat Örményország tengerének hívták, ma a Van-tó Törökország legnagyobb tava. Felszínét számos sziget képe töri meg, melyeken örmény templomokat, monostorokat alapítottak. Látogatás a legjobb állapotban megmaradt, csodásan díszített, ősi Szent Kereszt templomban, melyet a X. században az örmény király építtetett. Vacsora. Szállás Vanban.



10. nap: Dogubeyazit - Isha Pasa Palota - Muradiye-vízesés - Kars
Reggeli után kirándulás az Ararát-hegy vidékén. Útban Dogubeyazit felé az Ararát fenséges, hósapkás látványában gyönyörködhetünk. A Biblia szerint Noé bárkája az Ararát-hegyen kötött ki. Fotószünet a Muradiye-vízesésnél, majd a lélegzetelállító Isha Pasa Palotát nézzük meg. Törökország egyik legszebb palotáját a XVII. században építették, gyönyörűen harmonizálnak benne a szeldzsuk, grúz, török, perzsa és örmény elemek, így teremtve meg az igazi ezeregy éjszaka-hangulatot. Az Ararát-hegy szikláin ülő palotából elénk tárul az egész zöldellő Anatóliai-fennsík. Délután utazás Karsba. Vacsora. Szállás Karsban.



11.nap: Kars - Erzurum
Reggeli, majd indulás Erzurum felé. Első állomásunk Çifte Minare medresze. Az épület a késő szeldzsuk korszak építészeti emléke. Nevét a két hornyolt minaretről kapta. A bejárat mindkét oldalán egy-egy kép található. A jobb oldalon egy kétfejű sas található, a bal oldali motívum még befejezetlen. Tovább indulás az Erzurm-i Nagymecset másnéven Uludzsámi. Az épületet idő számításunk előtt 1179-ben építették, a mecset befogadó képessége akár 10.000 fő is lehet. A mecset meglátogatása után szabad program, illetve a 3 kümbet megtekintése. Vacsora. Szállás Erzulumban.



12.nap: Erzurum - Trabzon
Reggeli, majd kirándulás a Trabzontól nem messze, egy hegyoldalba épült Sümela kolostorhoz. A mára már elnéptelenedett kolostor barlangtemplomát az V. században alapították. A templom falán pompázó lélegzetelállító freskók megérik a lépcsők kicsit fárasztó megmászását. Délután visszautazás Trabzonban, ahol megtekintjük a Hagia Szofia bizánci templomot. Vacsora. Szállás Trabzonban.



13. nap: Trabzon - Isztambul - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a menetrendtől függően.





Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Göreme Nemzeti Park

- Nemrút-hegy monumentális szobrai



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékkel

- BBP biztosítás (Union Biztosító)

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak