Körutazások melléklet főoldal

Tavaszi Hétvége Isztambulban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197262
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Törökország
Város: Isztambul

Szállás / program részletes leírása



Hajóval a Boszporuszon és a szultánok teaháza4 nap / 3 éjszaka repülővel

1. nap:
Budapest – IsztambulElutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Érkezésünket követően autóbusszal a Márvány-tenger partján haladunk a város felé. Elhaladunk a Héttorony mellett (restaurálás miatt zárva) és a történelmi belváros felé idegenvezetőnk tájékoztat bennünket a török metropolisz rejtelmeiről. A szállodába érkezve rövid pihenő, majd a város meghódítására indulunk: ismerkedünk Isztambul hangulatával és sétánk során meglátogatjuk a Beyazit teret, a Nagy Bazárt és a Laleli dzsámit. Menetrend függvényében szabadidő. (repülő menetrendi változás esetén e programrész a 4. napon délelőtt is megvalósulhat)

2. nap:
Isztambul nappal , Isztambul éjjel!Reggelinket kényelmesen elfogyasztva helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a város legfőbb nevezetességeivel: Kék Mecset (Sultan Ahmed dzsámi), Ciszterna – az „elsüllyedt palota” (ókori földalatti víztározó), Ayasofya (1500 éves bizánci ortodox bazilika, ma mecset) és a Topkapi szultáni palota és hárem. Délután szabadidő, mely során látogatást tehet a nagy bazár zegzugos folyosóin. Fakultatív ajánlatunk az estére: hangulatos török folklór estre hívjuk, hastánc bemutatóval, itallal.

3. nap:
Isztambul: a város másik arca, bepillantás Ázsiába (20 km)Reggeli után szabadidő, mely során egyénileg ismerkedhet a török metropolisz hangulatával. Fakultatív ajánlat délelőttre: Hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon, a vízről csodálhatjuk meg Isztambul „másik arcát”. Partra szállva megtekintjük a Dolmabache szultáni palotát. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Autóbusszal olyan helyeket keresünk fel Isztambulban, amit még látnunk kell. Először a Nagy Szulejmán Mecsethez megyünk. Láthatjuk a Galata hidat, melynek éttermei, üzletei hívogatnak bennünket. Utunkat folytatjuk a Fűszerbazárhoz és a Karye (Chora) mozaik monostorhoz, ahol a világon egyedülálló eredeti mozaik freskókkal találkozhatunk. Következő állomásunk pedig már Ázsiában lesz, ahol Isztambulnak a Boszporusz túlpartján kalandozunk a szerelmesek dombjára. Gyönyörű környezetben a szultáni teaházban teázunk szultánok módjára, gyönyörű kilátással Isztambulra.

4. nap:
Isztambul – BudapestDélelőtt menetrendtől függően szabad program, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak