Körutazások melléklet főoldal

Törökországi körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200643
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Isztambul, Kusadasi, Ankara, Bursa

Szállás / program részletes leírása



Kappadókia, Konya, Pamukkale és Hierapolis, Antik városok: Ephesos, Pergamon, Trója11 nap / 10 éjszaka

1. nap:
Budapest–Kecskemét–Szeged–Nis-Szófia (770 km) Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon, rövid pihenőkkel. A Nisava festői szurdokvölgyében fotószünetet tartunk, majd továbbutazunk a Vitosa-hegy lábánál elterülő bolgár fővárosba. Szállás Szófiában vagy környékén.

2. nap:
Szófia – Rodostó – Isztambul (630 km) A reggelit követően folytatjuk utazásunkat Törökország felé. Edirnénél lépünk Trákia tartomány gazdag és termékeny földjére, ezen keresztül haladva jutunk el a Márvány-tenger partján fekvő Rodostóba. Itt áll II. Rákóczi Ferenc fejedelem vízparti ebédlőpalotája, becses magyar történelmi emlékhely, ahol a száműzött fejedelem és bujdosótársai törökországi életét idézhetjük fel egy nagyszerű kiállítás segítségével. Estére Isztambulba, a Boszporusz Metropoliszába érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket, vacsora.

3. nap:
Isztambul Egész napos városnéző program Isztambulban, helyi idegenvezető kíséretével. Megtekintjük a kelet és nyugat választóvonalán fekvő nagyváros UNESCO által védett világörökségi helyszíneit: a Hippodrom ókori műemlékeit, a legendás Kék Mecsetet (Sultanahmet dzsámi), az 1500 éves Ayasofya székesegyházat és a Topkapi szultáni palota termeit, a háremet és a kincstárat. Késő délután szabad program, bazár látogatási lehetőség. Fakultatív ajánlatunk: hajózás a Boszporuszon a világhírű Boszporusz-hídhoz, Isztambul dombra épült óvárosával! Vacsora és szállás Isztambulban.

4. nap:
Ankara–Kappadókia (270 km) Reggeli után átkelünk a Boszporuszon Ázsiába, Kappadókia felé utazunk. Útközben megállunk Ankarában, ahol megtekintjük az Anatóliai Kultúrák Múzeumát. Ez az 1997-ben a világ legjobb múzeumának választott intézmény, a muzulmán hódítás előtti Anatólia mintegy 6000 évet felölelő kultúráját mutatja be, egy páratlanul gazdag tárgyi emlék együttes segítségével. Innen továbbutazva, többszöri pihenővel az esti órákban érkezünk Kappadókia szívébe, Nevsehirbe, ahol 2 éjszakán át szállásunk és vacsoránk lesz.

5. nap:
Kappadókia (60 km) Ma egész napos kappadókiai program következik. Fakultatív ajánlatunk: a korán kelő és vállalkozó szellemű utastársak hőlégballonról csodálhatják meg a Göreme-völgy felkelő nap fényében fürdő fantasztikus homokkő- és sziklaképződményeit. Reggeli után buszunkkal és gyalogszerrel járjuk be a régió UNESCO világörökség részét képező csodáit: a páratlan épségben fennmaradt, freskókkal díszített ókeresztény sziklatemplomokat Göremében, Zelvét, a tufába vájt barlangvárost és Derinkuyut, a földalatti várost. Fotószünetet tartunk a meghökkentő „tündérkémény” szikláknál és ellátogatunk egy ónix, féldrágakő és drágakő műhelybe is (vásárlási lehetőség). Fakultatív ajánlataink: pihenje ki e hosszú nap fáradalmait egy kellemes török fürdőben, lazuljon el a tradicionális olíva szappanos masszázs során! Vacsora után pedig jöjjön velünk egy fergeteges hangulatú zenés-táncos török estre!

6. nap:
Sultanhani karavánszeráj–Konya–Pamukkale (630 km) Reggelinket elfogyasztva az egykori déli selyemút mentén utazunk, első megállónk Sultanhaniban, az egyik legimpozánsabb XIII. századi karavánszerájnál lesz, melyet egykoron gazdag kereskedők adományaiból építettek. Következő állomásunk a misztikus légkörű Konyában, a kerengő dervisek városában lesz, ahol meglátogatjuk a helyi dervis rendet megalapító, szentként tisztelt Mevlána rózsaligettel körülvett sírhelyét és múzeumát. Vacsora és szállás Pamukkale-ban lesz.

7. nap:
Pamukkale–Hierapolis–Szelcsuk-Ephesos-Kusadasi (220 km) Reggeli után az ókori fürdőváros, a Bibliában is említett Hierapolis maradványait (Nymphaeum, Apolló temploma, fürdők) és a nagyszabású római színházat tekintjük meg (UNESCO világörökség). Sétálunk Pamukkale mintegy 600 m széles, híres travertin teraszain, a több ezeréves, melegvizű szódafürdőkben. Délután továbbutazunk a Menderes-folyó völgyének narancs-, olíva- és pálmaligetein keresztül, az Égei-tenger mellett fekvő Szelcsukba. A hegyek között elrejtve itt áll az apró épület, amely a hagyomány szerint Szűz Mária lakóháza volt élete utolsó éveiben, ma keresztények és muzulmánok számára egyaránt fontos zarándokhely. A közeli Ephesos várost fantasztikus épsége teszi lenyűgözővé: 2000 éves márvánnyal borított utcákon haladva megcsodálhatjuk Hadrianus templomát, Celsus könyvtárát, a fürdőket, kutakat és a két színházat. Az antik város újonnan feltárt legnagyobb látványossága a mozaikokkal és freskókkal gazdagon díszített arisztokrata paloták sora, amelyet mi is bejárunk. A nap végén az egykoron az ókori világ hét csodája egyikének nevezett Artemis templom romjait tekintjük meg, majd ellátogatunk egy neves török bőráruházba (bemutató és vásárlási lehetőség). Szállásunk és vacsoránk Kuşadasıban lesz (csak az augusztusi csoportunk esetében 2 éjszaka, amikor a 8. napon lehetőség van tengerparti fürdőzésre!).

8. nap:
Pihenés az Égei-tengerpartján vagy egész napos hajókirándulás Egész nap kedvére pihenhet az Égei-tenger azúrkék, lassan mélyülő homokos tengerpartján Kusadasi tengerparti üdülővárosban vagy tartson velünk! Fakultatív ajánlatunk: egésznapos hajókirándulásra invitáljuk Önöket, ahol a hajó fedélzetén kényelmesen szeljük a tenger „azúrkék síkságát” és élvezzük a sós levegőt! A hajón lehetőség van napozni és természetesen gyönyörű öblökben lehorgonyozva fürdésre is lesz alkalmunk az Égei tengerben. Ízletes ebédünket a hajón fogyasztjuk el (ital felár ellenében elérhető). Szállásunkra a délutáni órákban térünk vissza. Szálláshelyünkön vacsorával várnak bennünket. (ezen 8. napi programunk csak az augusztusi csoportunk esetében valósul meg!)9(8). nap: Pergamon–Trója–Canakkale (450 km) Reggel Canakkale-ba indulunk tovább, útközben Pergamon és UNESCO Világörökség részét képező Trója városokban nézünk szét. A pergamoni akropolisz bevehetetlen erődítményébe kabinos felvonóval jutunk fel, a platón körbe sétálva a környező táj és az antik emlékek ötvözetének páratlan látványa tárul a szemünk elé. Felkeressük a híres Zeusz-oltárt, a pergamenkészítő műhelyeket, Pallasz Athéné templomának maradványait, valamint Trajanus császár fehér márvány szentélyét és a világ legmeredekebb ókori színházát. Trójában megidézzük a görög legendák világát és bejárjuk a XIX. század végén feltárt legendás város mind a kilenc szintjét. Fotószünet a trójai falónál! Szállásunk és vacsoránk a Dardanellák partjainál fekvő Canakkale-ban lesz.10(9). nap: Canakkale – Edirne - Szófia (580 km) Hazafelé indulunk. Utunk utolsó törökországi állomása a határváros Edirne. A város felett magasodó Szelim Mecset (UNESCO Világörökség) a XVI. században épült, 4 hatalmas kupolájának mérete vetekszik az isztambuli Ayasofia kupolájával, 71 m magas minaretjei Törökországban a legmagasabbak. Tovább utazunk Szófiába, ahol szállásunk is lesz.11(10). nap: Szófia – Nis – Belgrád – Szeged – Budapest (770 km) A korai reggelit követően Szerbia felé tovább utazunk. Útközben pihenőt tartunk Belgrádban: felkeressük a törökök által sokszor ostromolt egykori nándorfehérvári várat, az 1456-os csata emlékkövét. Innen a Szeged-Kecskemét útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak