Körutazások melléklet főoldal

Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216226
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Törökország
Város: Isztambul

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest – Kecskemét – Szeged – Nis – Szófia (770 km)Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis út vonalon, rövid pihenőkkel. A Nisava festői szurdokvölgyében fotószünetet tartunk, majd továbbutazunk a Vitosa-hegy lábánál elterülő bolgár fővárosba. Szállás Szófiában vagy környékén.

2. nap:
Szófia – Rodostó – Isztambul (630 km)A reggelit követően folytatjuk utazásunkat Törökország felé. Edirnénél lépünk Trákia tartomány gazdag és termékeny földjére, ezen keresztül haladva jutunk el a Márvány- tenger partján fekvő Rodostóba. Itt áll II. Rákóczi Ferenc fejedelem vízparti ebédlőpalotája, becses magyar történelmi emlékhely, ahol a száműzött fejedelem és bujdosótársai törökországi életét idézhetjük fel egy nagyszerű kiállítás segítségével. Estére Isztambulba, a Boszporusz Metropoliszába érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket, vacsora.

3. nap:
Isztambul: KlasszikusanDélelőtt városnéző programunkat Isztambul „fő nevezetességeivel” kezdjük helyi idegenvezetőnk kíséretében: Kék Mecset (Sultan Ahmed dzsámi), Ciszterna („elsüllyedt palota” - ókori földalatti víztározó), Ayasofya (1500 éves bizánci ortodox bazilika, ma múzeum) valamint a Topkapi szultáni palota és hárem. Majd belemerülünk a Nagybazár hangulatába. Vacsora a szállodában, majd fakultatív programot ajánlunk az estére: hangulatos folklór estre hívjuk, melynek keretében hagyományos török hastánc be mutatóban lehet részünk egy igazi török mulatóban.

4. nap:
Isztambul: amit még látni kell – Hajóval a Boszporuszon!Reggeli után olyan helyeket keresünk fel Isztambulban, amit még látnunk kell! Elsőként a Szulejmán Dzsámit látogatjuk meg, valamint Nagy Szulejmán és Hürrem Türbéit melyek gyönyörűen restaurálva már megtekinthetőek. Megállunk a Hét toronynál, mely ugyan belülről már nem látogatható, így is sokatmondó (több kiváló magyar hazafi raboskodott itt). Majd a Galata-híd környékére érkezünk, ahol megpihenünk egy kicsit. A történelmi csemegézés után orrunkat tesz telve vetjük be magunkat a fűszer bazárba. A délután folyamán lehetőség van megcsodálni a várost a Boszporuszról! Fakultatív ajánlatunk: kirándulás teszünk Ázsiába Isztambul legmagasabb dombjára majd hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon. Vízről csodálhatjuk meg Isztambul városának „nagyságát”. Partra szállva megtekintjük a Dolmabache szultáni palotát (belépő a fakultatív program árában). Visszatérünk a szállodába, ahol vacsorával várnak bennünket.

5. nap:
Isztambul – Edirne – Szófia (560 km)Utunk utolsó törökországi állomása a határváros Edirne. A város felett magasodó Szelim Mecset (UNES CO Világörökség) a XVI. században épült, 4 hatalmas kupolájának mérete vetekszik az isztambuli Ayasofi a kupolájával, 71 m magas minaretjei Törökországban a leg magasabbak. Tovább utazunk Szófiába, az esti órákban érkezünk, ahol szállás várja utasainkat.

6. nap:
Szófia – Nis – Belgrád – Szeged – Budapest (770 km)A korai reggelit követően Szerbia felé tovább utazunk. Útközben pihe nőt tartunk Belgrádban: felkeressük a törökök által sokszor ostromolt egykori nándorfehérvári várat, az 1456-os csata emlékkövét. Innen a Szeged-Kecskemét útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak