Körutazások melléklet főoldal

Török emlékek - körutazás törökországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217909
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Isztambul

Szállás / program részletes leírása





Isztambul - Rodostó - Trója - Pergamon - Epheszosz - Pamukkale - Antalya - Eskisehir - Isztambul


Időpont:
2018. október 18-26.

Török emlékek - körutazás Törökországban 1. nap
Elutazás Budapestről Isztambulba menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal. Érkezést követően transzfer a szállodába, a környék egyéni felfedezése. Vacsora és szállás Isztambulban.

Török emlékek - körutazás Törökországban 2. nap
Reggeli, majd utazás a magyar történelemből jól ismert Rodostó városába. Itt II. Rákóczi Ferenc házának megtekintése, ahol a fejedelem élete utolsó tizenöt évét töltötte. A körutazás következő állomása Trója ókori városa. A délutáni órákban utazás Canakkaléba, majd vacsora és szállás a környéken.

Török emlékek - körutazás Törökországban 3. nap
Reggeli, majd utazás az ókori emlékekben gazdag Pergamon antik városába. A pergamoni ásatások nagyban hozzájárultak a Kr. e. III. és II. század görög kultúrájának megismeréséhez. Délután utazás Selcuk városába, ahonnan Epheszosz ősi városának felfedezése a program. Az egykori görög polisz ókori látnivalói, mint János evangelista temploma vagy Szűz Mária háza egyfajta időutazásként repítik vissza a látogatót a hellenisztikus és római korokba. Szállás Selcuk vagy Kusadasi városában.

Török emlékek - körutazás Törökországban 4. nap
Korai ébredést követően utazás a látványos, hófehér mészkőmedencéiről ismert Pamukkale városába, amely a Törökországba látogató turisták kedvelt úticélja. A UNESCO Világörökségei között számon tartott mészkőmedencéket a domboldalon lezúduló, 35 Celsius fok hőmérsékletű, szén-dioxidban gazdag zuhatag hozta létre, és már az ókorban is egyfajta gyógyhelyként látogatták. Hierapolisz ősi városának megtekintése után Kleopátra fürdőjének márványkővel kirakott medencéjében mártózhatnak meg a látogatók. Vacsora és szállás Pamukkale környékén.

Török emlékek - körutazás Törökországban 5. nap
Reggeli után utazás autóbusszal Antalya városába. A hellenisztikus korban alapított tengerparti város mára tartományi központtá és a környék egyik leglátogatottabb turisztikai centrumává nőtte ki magát. A délelőtt folyamán óvárosi séta keretében a város ókori látnivalóinak felkeresése: az Óratorony, a Minaret, valamint a Hadriánusz császár bevonulásának tiszteletére emelt diadalív. Délután szabadidő egy kellemes sétára a kikötőben, vagy az óváros hangulatos bazársorának felfedezésére. Vacsora és szállás a városban.

Török emlékek - körutazás Törökországban 6. nap
A reggelit követően utazás Isztambul irányába. Látogatás a Sakarya folyó két partján fekvő Eskisehir városában, amelyet ma a környék egyik központjaként tartanak számon. A város megtekintése után szabadprogram a folyóparton. Vacsora és szállás Eskisehirben.

Török emlékek - körutazás Törökországban 7. nap
A korai reggeli után továbbutazás Isztambulba. Az érkezést követően a világ egyik legnagyobb fedett piaca, a Nagy Bazár felfedezése, melynek eredeti épületei XV. századi, kupolás raktárépületek voltak. A következő évszázadok során a középkori `bevásárlóközpont” folyamatosan bővült, újabb és újabb környező utcácskák kapcsolódtak hozzá, melyek mára egy valóságos labirintust alkotnak, s bebarangolásuk páratlan élmény. Isztambul egyik központi mecsete a város egyik jelképévé vált Kék Mecset, valamint az Hagia Sofia, az egykori ortodox bazilika a városnézés következő állomása, ahonnan a Hippodromhoz, a hajdani isztambuli társasági élet központjához vezet az út. Vacsora és szállás Isztambul belvárosában.

Török emlékek - körutazás Törökországban 8. nap
Reggeli, majd félnapos városnézés Isztambulban, mely során először a Topkapi szultáni palota megtekintése. A palota egészen a XIX. századig volt az Oszmán Birodalom adminisztratív központja. Az épület az oszmán építészet jegyeit viseli magát és jelenleg az egykori birodalom öltözékeit, fegyvereit és használati tárgyait mutatja be a látogatóknak. Délután szabadidő a sajátos hangulatú belváros további, egyéni felfedezésére. Vacsora és szállás a belvárosban.

Török emlékek - körutazás Törökországban 9. nap
A reggelit követően szabadprogram Isztambulban. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Boszporuszon. Kora délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal.Minimum létszám: 20 fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest - Isztambul - Budapest útvonalon turista osztályon
  • az országon belül utazás légkondicionált autóbusszal
  • 8 éjszakai szállás középkategóriájú, helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás (8 alkalommal reggeli és vacsora)
  • a leírás szerinti programok és kirándulások
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • Illetékek
  • belépők felára
  • fakultatív program 
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 519 utazás 332 002 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak