Körutazások melléklet főoldal

Isztambul - a Kelet kapuja

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 218926
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Törökország
Város: Isztambul

Szállás / program részletes leírása



Őszi utazás Isztambulba, a világ egyik legrégebbi, Törökország legfejlettebb városába, ahol ízelítőt kaphatunk egy különleges kultúrából. Egy csipetnyi kelet, ahol a modern nagyváros csillogásában minaretek nyúlnak az égbe, müezzin éneke száll a Boszporusz fölé, ahol szédítő forgataggal hatalmas bazársor csábít, különleges ízek, aromás teák, fűszerek illata bódít. Csodás épületei, pezsgő kavalkádja, színei és illatai rendkívüli élményt nyújtanak, állandó ingert biztosítva érzékszerveinknek.

 

Programok:

2018. október 20., szombat
Érkezés Isztambulba (Budapest-Isztambul 08:50-11:50), majd transzfer az óváros szívében található szálláshelyre, Sultanahmet-be. A Sultanahmet városnegyed számos varázslatos látnivalót és lehetőséget kínál az ide érkezőknek; bámulatos építészeti alkotások, zöldellő parkok és kertek, hangulatos kávézók, valamint érdekes lehet a szinte forgalommentes főút is.
Este lehetőségük lesz fakultatív program keretében egy zenés dervish előadáson részt venni.

2018. október 21., vasárnap
Ezen a napon belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába, egész napos városnézés következik helyi idegenvezetővel. Először megismerkedünk a helyi fűszerbazárral, ahol mindenféle különlegességgel találkozhatunk, ilyen például a sáfrány, szárított gyümölcsök, magvak és persze a török vendégszeretet legjava. Ezután egy feledhetetlen hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon, elérve Európa és Ázsia természetes határvonalát. A hajóval áthaladva Isztambulon egy egészen más perspektívából csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően gyalogosan felfedezzük az Isztambul szomszédságában lévő Üsküdar kerületét is, annak történelmi negyedét, híres halpiacát és az oszmán építészet remekeit. Nem maradhat ki a Márvány-tenger alatt átívelő alagút, illetve vasútvonal sem, mely az európai és ázsiai kontinenst köti össze.
Ebéd után ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, majd mecsetként szolgált, ma pedig múzeumként üzemel. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után. A királyi negyed, ahol egykoron a szultánok, családjaik és nem ritkán az uralkodók háremei éltek, még számos érdekességet tartogat az érdeklődők számára, ilyen a Szent ereklyék kamrája, az ereklyék között megtalálható Dávid király kardja, a Baptista John keze és koponyájának egy része, valamint Mohamed emlékei is.

2018. október 22., hétfő
Szabad program. Isztambul számos látnivalója akár gyalogosan is felfedezhető, érdemes ellátogatni egy-egy hangulatos kis kávézóba vagy étterembe, illetve az egyedi szuvenírek gyűjtőinek a Nagy Bazárba. A város varázsa könnyen elragadja az ide érkezőket, engedjen hát Ön is a csábításnak és látogassa meg a Chora templomot, ahol Jézus és Szűz Mária történetét is végigkísérheti a templom falain. Ha egy kicsit más jellegű kikapcsolódásra vágyik, el szeretne menekülni a város zajaitól akkor érdemes felkeresni az Adalar szigetcsoport (Hercegek-szigetei) érintetlen világát, mely körülbelül 1 órányi hajóútra található a nyüzsgő várostól.
Fakultatív program keretében a Hercegek-szigetére látogathatunk idegenvezető kíséretében. Áthajózunk a legnagyobb, a Büyükada szigetre, mely a VI. századi ortodox templom és kolostor otthona is egyben. A sziget híres a gazdag növényzetéről és kedvező klímájáról is. Itt nem közlekednek autók sem, így lovaskocsival lehet ellátogatni a különböző kastélyokhoz, strandokhoz, éttermekhez. Kicsit, mintha a 19. században ragadtunk volna. 
Este fakultatív módon részt vehetnek egy vacsorán a Boszporuszon hajózva, mely táncos show-műsorral egészül ki.

2018. október 23., kedd
A mai napon búcsút veszünk Isztambultól. Reggeli után szabadprogram, majd délután hazautazás Budapestre (Isztambul-Budapest 18:15-19:10).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  •  Repülőjegy közvetlen menetrend szerinti járattal Isztambulba
  •  Szállás 3 éjre 4* szállodában kétágyas elhelyezéssel
  •  Reggelis ellátás
  •  Egész napos városnézés
  •  Magyar nyelvű idegenvezető az út során
     
Az ár nem tartalmazza:
  •  Repülőtéri illeték 43 900 Ft/fő
  •  Belépők (kb. 100 TL)
  •  Fakultatív vacsora (16 000 Ft/fő)
  •  Fakultatív kirándulások
  • Dervish tánc és zenés est 9.900 Ft/ fő
  • Esti Boszporusz hajózás vacsorával, showműsorral 16.900 Ft/fő
  • Princess sziget kirándulás ebéddel 18.900 Ft.fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak