Körutazások melléklet főoldal

Körutazás: Lykia partvidéke (ősz)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 221982
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:5*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Antalya

Szállás / program részletes leírása



1. NAP Repülés Antalyába
A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába. Szállás Antalya környékén.

2. NAP Myra - Szent Miklós
Az út a tengerpart mentén vezet, így csodálatos kilátást nyújt a Földközi-tengerre, a végtelen időtlenséget sugalló fenyőerdőkre és a Taurus-hegység meredek lejtőire. Myrában ellátogatunk a Világörökség részét képező sziklasírokhoz és színházhoz. A sírok, és szarkofágok az i.e. IV. századból származnak. Myra-t Szent Miklós püspök virágoztatta fel, akit itt is temettek el. A város ad otthont a róla elnevezett templomnak is. Szállás Mugla város környékén.

3. NAP Lykia
Dalyan festői vidékén veszünk részt egy hajókiránduláson. Az Iztuzu strandot Teknősbéka-partnak is nevezik, és csak vízi úton érhető el. Itt jó idő esetén élvezhetjük a fürdés örömeit is. Utazás Kusadasiba busszal, szállás 2 éjszakára a hangulatos Kusadasi város környékén.

4. NAP Efezus
Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk a mai napon. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat.

5. NAP Pamukkale - Gyapotvár
A mai napon Pamukkale-ba utazunk, melyet Gyapotvárnak is becéznek, és az UNESCO Világörökség része. A 35 fokos gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki, amelyek vakító fehérsége kiemeli a bennük megálló víz türkizkékjét. Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel híres termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6. NAP Hierapolis
Ezen a napon a pamukkalei mészkőteraszok felett húzódó, fénykorát a Római Birodalomban élő Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. A Kr. e. III. századból származó Apolló-szentély és a római színház fenséges látványt nyújt. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7. NAP Antalya - Karpuzkaldiran - vízesés
Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a `rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot, a meseszép kikötőt, és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP Hazautazás Magyarországra
A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre.

Javasoljuk a Kultúra-és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat, és hajózást a Dalyan folyón.

Fontos Információk!
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Ellenkező esetben nem lehet felszállni a repülőgépre.
Az alap programba tartozó kirándulások mellett fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak