Körutazások melléklet főoldal

Isztambultól Antalya-ig körutazás: Boszporusz, Trója, Pamukkale, Efesos, stb.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223546
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Isztambul, Ephesos, Antalya

Szállás / program részletes leírása



1. NAP | Érkezés Törökországba
Repülés Törökországba Budapestről átszállással. Kollégánk a repülőtéren fogadja, majd a szállodában welcome drinkkel üdvözli Önöket. Két éjszakára szállás Isztambul környékén.

2. NAP | Isztambul - a mesés metropolisz
Isztambulban, a Boszporusz büszke nagyvárosában elbűvölő módon keveredik a keleti mesék és a mai kor világa. Sziluettjét titokzatos minaretek, a Boszporuszon átívelő függőhíd, az Aranyszarv-öböl opálos víztükrén úszó hajók határozzák meg. A reggeli után az egykori Hippodromhoz látogatunk el, mely gyülekezési helyként szolgált. Itt megtekintünk három ókori emléket. Emellett meglátogatjuk még a káprázatos Kék Mecsetet, melyet az iszlám világ kiemelkedő szent helyeként tartanak számon. Jellegzetessége, hogy egyedülálló módon hat minarettel rendelkezik. Felkeressük a Topkapi palotát, mely évszázados méltóságában a Szeráj-csúcsról tekint le, az Aranyszarv-öböl, és a Márvány-tenger között. Falai között szultánok éltek. A szeráj ma is az egykori oszmán birodalom erejét sugározza, és kincseit őrzi. Lehetőségünk adódik élvezni az Egyiptomi Bazár, vagy más néven Fűszerpiac egzotikus nyüzsgését, színeit és illatait. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP | Fakultatív: Boszporusz hajóút - Trója - Ayvalik
Fakultatív program: varázslatos hajóút a Boszporuszon. A két
part, Európa és Ázsia között között szeli hajónk a hullámokat, míg csodálattal adózhatunk a múlt és jelen együtt létezésének. A távolban számos erőd, mesés palota körvonalai rajzolódnak ki. Továbbutazás, Canakkale vár ránk, Homérosz Iliászának színhelye. Ezen az időtlen helyen megelevenednek előttünk a trójai háború hősei, az Iliász és Odüsszeia legendás alakjai. Tróját sokáig csak történetek fktív helyszíneként tartották számon, míg Heinrich Schliemann bele nem fogott a 19. században régészeti ásatásaiba. Továbbutazás. Szállás Ayvalik környékén.

4. NAP | Pergamon - Kusadasi
A tengerpart vonalát követve utazunk Pergamonba. Többek között az Akropoliszt és az ókor legmeredekebb színházát, a Zeusz-oltár alapzatát, a szentélyt és az egykori világhírű könyvtár maradványait tekintjük meg. Itt találták fel a pergament is. Továbbutazunk Kusadasiba. Szállás Kusadasi környékén.

5. NAP | Efezus - Pamukkale
A reggeli után, a mai napon Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ egyik legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat. Folytatjuk utunkat a Meander völgyön át Pamukkale felé, melyet Gyapotvárnak is becéznek, és az UNESCO Világörökség része. A gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki. Ez a természeti csoda már az ókorban is vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6. NAP | Hierapolis - Antalya
Ezen a napon Hierapolis fenséges romjait tekintjük meg. A Kr. e. III. századból származó Apolló-szentély és a római színház fenséges látványt nyújt. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7. NAP | Antalya - Karpuzkaldiran - vízesés
A mai napon körutazásunk utolsó állomása Antalya, melyet a Török Riviéra gyöngyszemének is neveznek. A Taurus-hegység hósipkás csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, a `rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot és a régi városfalat. Meglátogatunk egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran-vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP | Hazautazás Magyarországra
A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK:
Javasoljuk a Kultúracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést.
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak