Körutazások melléklet főoldal

Isztambul ragyogása a félhold árnyékában repülővel 4 nap/3éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225165
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Isztambul

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
A világ egyik legfestőibb városa, mely nem csak Európát és Ázsiát köti össze, hanem a múltat a jelennel, a modern európait a misztikus keletivel. Fantasztikus időutazáson veszünk részt. Isztambul lélegzetelállító fekvése, a történelmi látnivalók sokasága, a mesés keleti bazár, a nyüzsgő színes utcai forgatag, a helyiek kedvessége, mind páratlan élményt nyújt az ide látogatóknak. Adventi utunkat is választhatja, ha fantasztikus ajándékokkal szeretne örömet szerezni szeretteinek. Merüljünk el a csodás kelet varázsában!


Utazás
A Turkish Airlines menetrendszerinti járatával.
Tervezett menetrend:
Budapest - Isztambul 09,05-12,05 h
Isztambul - Budapest 18,15-19,15 h

-46 napig: 10% +20.000 Ft
45-36: 20% +20.000 Ft
35-22: 40% +20.000 Ft
21-16: 80%
15-8: 90%
7 napon belül: 100%



Szállás
3*-os központi fekvésű szálloda

A 3 csillagos, klasszikus oszmán stílusban épült szálloda Isztambul Sultanahmet negyedében található, közel a Topkapı-palotához. A szálláshely kicsi pezsgőfürdővel ellátott fedett medencével, valamint szaunával, törökfürdővel (felár ellenében), és díjmentes wifivel, pénzváltóval várja vendégeit, számos történelmi látnivalóval sétatávolságra.
A 2 és 3 ágyas szobák fabútorokkal berendezettek, modernek, műholdas TV és légkondicionáló, minibár, széf is rendelkezésre áll. A saját fürdőszobában hajszárító vehető igénybe.




Ellátás (krt)
reggeli, vacsora felár ellenében
Mindennap bőséges és változatos svédasztalos reggeli a szállodában./ hideg-meleg ételek, gyümölcs, sütemények, látványkonyha omlettekhez/




Időpontok
2020.
04. 29-05.02.
PÜNKÖSD
10.21-10.24.Ünnepi hétvége
12.09-12.12. Adventi időszak




Program

1. nap: Budapest - Isztambul
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba. Transzfer autóbusszal a város központjában lévő szálláshelyünkre. Útközben ellátogatunk a világ egyik legnagyobb Miniatűr parkjába, ahol Törökország végtelen sok csodájának kicsinyített másait nézzük meg. Este gyalogos séta a Boszporuszt és a várost domboldalról, magasból őrző Galata toronyhoz, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik Isztambulra és a környékre.Szabadidő keretében elmerülhetünk a környék hangulatos zegzugos utcáiban, teázók, kávézók, éttermek, galéria boltok sokasága között, megengedve magunknak, hogy varázslatos teájuk, ételeik, különleges édességük elcsábítson.

2. nap: Isztambuli városnézés
Szabadprogram, vagy fakultatív gyalogos városnézés a főbb nevezetességek bűvöletében (Ár: 10 000 Ft/fő). Először aKék mecset monumentális, tiszteletet parancsoló épülete néz le ránk, mely csakúgy, mint a nagy nevezetességek többsége, Isztambul történelmi kerületében, a Szultanahmet negyedben áll. Ahmed szultán dzsámija, azoszmán építészetklasszikus korszakának remeke, avilágörökségrésze. A csodás épületek láttán rögtön átérezzük, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát és felsőbbrendűségét. A csodálatos, hat minarettel körbevett mecset méltó párja a rózsaszín árnyalatban ragyogó, Justinianus császár által építtetett Szent Bölcsesség mecset, törökül Ayasofya, melyet belülről is megtekintünk. Ellátogatunk Isztambul egyik legizgalmasabb,és egyben legrejtélyesebb látnivalójához, a Topkapi, vagy Ágyúkapu palotához, mely a város talán legszebb kilátással büszkélkedő részén, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger közti kiszögellésen, az ún. Szeráj Csúcson fekszik. A négy udvart és számos épületet magában foglaló komplexum tökéletesen elszeparált világában éltek és kormányoztak az Ottomán Birodalom szultánjai.A következőkben a káprázatos I. Justinianus bizánci császár Elsüllyedt Palotája,(Bazilika Ciszterna) vár ránk, mely az egyik legkedveltebb, és a legnagyobb a több száz hajdani víztározó közül, melyek ma is ott fekszenekIsztambulalatt. Városnézés után aNagy Bazárba látogatunk el, ahol a vásárlás szerelmesei minden vágyukat kielégíthetik. Ez a mesebirodalom a világ egyik legnagyobb fedettpiaca, mely a keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít. A káprázatos épületben ma a közel 60 utcácska, mintegy 3000 boltja ékszerekkel, arannyal, antik bútorokkal, szőnyegekkel, kerámiákkal, fűszerekkel várja a látogatókat. Estére különleges, misztikus fakultatív programot, a dervis táncbemutató bűvöletét ajánljuk.

3. nap: Dolmabahçe palota -Boszporusz hajókirándulás
Szabadprogram, vagy fakultatív autóbuszos kirándulás (Ára: 8.000.-Ft/fő). Napunkat Isztambul második legnagyobb mecsetének, a Szulejman-mecsetnek megtekintésével kezdjük, melynek kertjében I. Szulejmán és feleségének Hürrem szultánának türbéje található. Ezután meglátogatjuk az európai oldalon fekvő, fényűzőDolmabahçe palotát.A vízparti ékes palota termei I. Abdul-Medzsid szultán és az Oszmán Birodalom hajdani nagyságát hirdetik. Ezután hangulatos hajókirándulásra hívjuk a Boszporuszon. Hajóra szállunk, útközben a partrólbuja parkok, csodaszép paloták és vízparti kúriák mosolyognak ránk. Szabadprogram. Búcsúestünkön a zene hangjával érezhetjük át a letűnt korok és a kelet varázsát. Fakultatív török folklór est(1 itallal) hastánc bemutatóval.

4.nap: Szabadprogram - Hazautazás
Szabadprogram, egyéni látogatás a fűszerbazár forgatagába, ebéd lehetőség, majd elbúcsúzunk a mesék birodalmától. Transzfer a repülőtérre menetrend függvényében, hazautazás.




Felárak és belépők



Fakultatív programok:
Fakultatív gyalogos városnézés: 10 000 Ft/fő
Fakultatív autóbuszos kirándulás: 8 000 Ft/fő

Belépőjegyek:
A program ideje alatttömegközlekedőkártya szükséges (kötelező):
Helyi közlekedés 8 EUR/fő
Miniatürk 3 EUR/fő
Boszporusz hajójegy: 6 EUR/fő
Galata torony egyéni: 6 EUR/fő
Topkapi: kb.18 EUR/fő,
Hárem: kb. 9 EUR/fő
Kék mecset: ingyenes
Ayasofya (fast track): 18 EUR/fő
Elsüllyedt Palota egyénileg: (Ciszterna) 5 EUR/fő
Dolma Bahce Palota: 18 EUR/fő
Szulejmán-mecset: ingyenes
Dervis tánc bemutató (1 h): 29 EUR/fő
Török folklór est hastánc bemutatóval egy itallal (1,5 h): 36 EUR/fő





Minimum létszám
20 fő

Módosított Utazási Feltételek: Az előleg beérkezése után a repülőjegyet kiállítjuk. A repülőjegy nem visszaváltható, nem módosítható. Esetleges lemondás esetén a repülőjegy és az illeték összegét nem áll módunkban visszatéríteni!
EGYEDI LEMONDÁSI FELTÉTELEK:
-46 napig: 10% +20.000 Ft
45-36: 20% +20.000 Ft
35-22: 40% +20.000 Ft
21-16: 80%
15-8: 90%
7 napon belül: 100%





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak