Körutazások melléklet főoldal

A selyemút nyomán Üzbegisztánban, garantált indulással!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 111941
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Üzbegisztán
Város: Taskent, Buhara, Szamarkand, Nurata

Szállás / program részletes leírása



Program:

 

1. nap: Budapest-Tashkent
Utazás Budapestről Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe repülővel, átszállással.

 

2. nap: Tashkent
Üzbegisztáni utazás. Hajnali érkezés az üzbég főváros, Taskent repülőterére, utazás a szállodába, pihenő. Kései reggeli után városnézés Üzbegisztán fővárosában, Taskentben, az óvárosban. Az első írásos emlék a városról a 3. században jelent meg, a kínai, török eredetű elnevezés már utal széles kapcsolataira és a Selyemúton betöltött évszázadokra visszanyúló szerepére. Korabeli források a 11. századtól már Taskentként említik a nagyjelentőségű várost, melyet előbb Dzsingisz kán hódított meg, majd a 14. században Timur Lenk foglalta vissza és emelte birodalma központjává. Az óváros látnivalói: Barak kán medresze (16. sz.), Kaffal Shashi mauzóleum (15. sz.), Kukeldash medresze (16. sz.), a fenséges Djuma mecset a 9. századból. Délután a modern Tashkent látnivalóit csodáljuk meg: Függetlenség tere, Navoi Színház tér, a Tashkent Nemzeti Művészeti Múzeum, Amir Timur tér, a helyi „Broadway” sétáló utcákkal, szökőkutakkal. Vacsora egy helyi étteremben, szállás Taskentben.

Tervezett szálloda: Shodlik Palace Hotel

 

3. nap: Taskent-Khiva
Korai reggeli után transzfer Üzbegisztán fővárosának, Taskentnek a repülőtérre, repülés Urgencsbe. Transzfer a repülőtérről Khiva-ba (30 km). Városnézés az Ichan-Kala műemlék-városrész építészeti együttesében (UNESCO védelem alatt) a 12-19. század gyönyörű alkotásai között. Az óvárosban paloták, mecsetek, mauzóleumok kápráztatják el a látogatót: az utolsó kán rezidenciája, Ismail Khodja mauzóleum, Mohammed Amin Khan medresze, Kalta Minor torony, Tas-Hovli palotája, Pahlavan Mahmud mauzóleuma, Juma mecset. Szállás és vacsora Khivában.

Tervezett szálloda: Malika Khiva Hotel

 

4. nap:Khiva-Bukhara
Utazás autóbusszal Bukharába (480 km) a Kyzyl Kum sivatagon át. Kétszáz éve Kőrösi Csoma Sándor, száz éve pedig Vámbéry Ármin járt erre őseink kutatásának útján. A változatos sivatagi táj ma is őrzi a nomád állattartó népek nyomát. Érkezés Bukharába, ismerkedés a várossal. Vacsora és szállás Bukharában.

Tervezett szálloda: Komil Boutique Hotel

 

5. nap: Bukhara
Bukhara, a 2500 éves város, belső negyedei a Világörökség védelme alatt állnak. Hallják már a selyem suhogását a színes kaftános kereskedők visszafojtott alkudozásának zsongása közben? A Selyemút legtipikusabb városában vagyunk. Valami különös atmoszféra lengi körül a helyet: tudósok, filozófusok, költők és vallásalapítók sorjáznak a történelmi időkből. Városnézés: Arc Citadel erőd, Samanides mauzóleum, Bolo-Hauz mecset, Coumpol bazár, Nodir-Divan-Beghí medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze. Látogatás egy selyemkészítő műhelyben. Vacsora, autentikus divatbemutató és folklór est Nadir Divan Begi medreszében. Szállás Bukharában.

Tervezett szálloda: Komil Boutique Hotel

 

6. nap: Bukhara-Nurata
Tovább a Selyemúton: Nurata, egy kis város távol a rohanástól, a szent források misztériumában. Reggeli után elindulunk a sivatagba és vetünk egy pillantást Nagy Sándor több mint kétezer éves palotájának maradványaira. A Nurata hegység lábainál fekvő Nurata város legendákkal teli nyugodt hely, a Nagy Sándor alapította Nur erőd „védelmében”, a mintegy 25 ezres város szinte minden lakója ismeri és köszönti egymást, egyszerű és vendégszerető nép. A város különlegessége a föld alatt futó vízvezeték, mely a legendás eredetű forrásokból látja el a lakosokat és túlélte a történelem viharait. Híres épületegyüttese a Chashma, benne a Djum mecsettel, fürdőházzal és a szent forrással. Évente számtalan zarándok keresi fel ezt a jelentős iszlám központot. Utunkat megszakítjuk Sarmysh völgyében, ahol lenyűgöző őskori sziklarajzok találhatók. Továbbutazunk Yangigazgan falun át a jurta táborba. Este tábortűz mellett vacsora, melyet egy kazah énekes kísér. Éjszaka a jurtában. A jurtákban vastag fekvőbetétek vannak elhelyezve (ágyneművel) és külön vizesblokk is van.

 

7. nap: Nurata-Szamarkand
A mesék világa: Szamarkand. Egy ősi város, Timur Lenk városa. Reggeli után rövid tevegelési lehetőség, majd ebéd egy falusi étteremben. Innen irány Szamarkand. A megérkezés után engedjük, hogy meghódítson ez a város. Eddig nem szóltunk a kék csempékről, az árnyalatokról, a színek tobzódásáról és a mesébe illő épületek büszke tartásáról - ez is Szamarkand! Városnézés: Registan tér a három medreszével (Ulughbek, Shirdor, Tilla-Kori) és a méltán híres Ulughbek (Timur Lenk unokája) obszervatórium. Közép-Ázsia csillagászai híresek voltak fejlett tudományukról, a számításaik pontosak és tudományosan megalapozottak voltak. Nem hagyhatjuk el Szamarkandot a bazár élménye nélkül. Gyümölcsök végtelen sora, illatok, ízek, zamatok, péksütemény-alkotások, fűszerek és csábítások. Vacsora és szállás Szamarkandban.

Tervezett szálloda: Registan Plaza Hotel

 

2017. április 18-án induló turnus esetében a 6. és 7. nap az alábbiak szerint alakul:

6. nap: Bukhara-Szamarkand
Reggeli után indulás Szamarkandba. A megérkezés után engedjük, hogy meghódítsa ez a város. Eddig nem szóltunk a kék csempékről, az árnyalatokról, a színek tobzódásáról és a mesébe illő épületek büszke tartásáról - ez is Szamarkand! Vacsora és szállás Szamarkandban.

Tervezett szálloda: Registan Plaza Hotel

 

7. nap: Shahrisabz
Reggeli után indulás délre, Timúr szülővárosába, Shahrisabz-ba. Felkapaszkodás a Zeravsan-hegység szerpentinjein 1.788 m magasságig, ismertetővel a Tien-san rendszerének legnyugatibb vonulatairól. (Zeravsan-hegység; Husszar-hegység). Timúr törzse, a Barlaszok történetének felelevenítése, fotószünetekkel a legszebb havasi legelőknél, fakultatív kóstolási lehetőséggel a legelők szélén felállított báránysütő kemencéknél. Üzbegisztán teteje, a távoli Kházret Szultán (4.643 m), illetve a tádzsikisztáni magashegységek természetföldrajzának vázlatos bemutatása a buszon. Shahrisabz-ba érkezés után látogatás az Ak-Saray (Fehér Palota), Timúr legkedvesebb nyári palotája romjainál. A világhódító gigászi szobrának fotózása, majd feljutás a 40 m (!) magasságú főkapu tetejére. Látogatás az Ulugbek által épített Kök-Gumbaz Nagymecset udvarán. (A mecset építése 1437-ben fejeződött be, Timúr fia Shah Rukh tiszteletére épült.) Séta a Dorut Tilyovat területén, Timúr apjának feltételezett sírjánál, majd fotózás a Khazrat-Imam negyed legszebb épületeinél: Jehangír sírja, Timúr kriptája. Rövid szabadidő és ajándékvásárlási lehetőség – majd visszautazás Szamarkandba.

Tervezett szálloda: Registan Plaza Hotel

 

8. nap: Szamarkand-Tashkent.
Reggeli után folytatjuk a városnézést Szamarkandban. Az ősi Afrosiab városának ásatásait és múzeumát keressük fel először, majd a Shaki Zindeh komplexumot (11-15. század), Gür Emír mauzóleumát, Bibi-Khonum mecsetet. A délutáni órákban utazás Szamarkandból Tashkentbe az Afrosiab expresszvonattal. Este búcsúvacsora egy helyi étteremben. Éjszaka Tashkentben.

Tervezett szálloda: Shodlik Palace Hotel

 

9. nap: Tashkent - Budapest
Korai reggeli a hotelben, majd transzfer a repülőtérre, hazarepülés átszállással. Érkezés Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Khiva - Ichan-Kala
Bukhara történelmi központja
Shakhrisabz történelmi központja
Szamarkand



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- megadott szállásokat félpanziós ellátással (plusz egy ebéd Nurata-ban a májusi és a szeptemberi indulások esetében),
- a belföldi repülőjegy árát Taskent-Urgencs útvonalon,
- a vonatjegyet Szamarkand-Taskent útvonalon,
- a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal,
- a belépőjegyeket és a magyar nyelvű idegenvezetést.


Külön fizetendő:

- Repülőjegy Budapest – Taskent – Budapest útvonalon (áprilisban és májusban: kb. 89.000 Ft,szeptemberben: kb. 99.000 Ft)
- Repülőtéri illeték kb. 95.000 Ft.
- Útlemondási biztosítás
- Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás

Helyszínen fizetendő:

- vízumdíj kb. 25 USD

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak