Körutazások melléklet főoldal

Üzbegisztáni körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 123881
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Üzbegisztán
Város: Taskent, Khiva, Bukhara, Szamarkand

Szállás / program részletes leírása



Közép-Ázsia misztikus szépségei



Jelenlegi beutazási feltételek magyar állampolgárok részére (2022.07.14.):

- 2022. június 10-től a külföldi állampolgároknak nincs szükségük COVID oltási dokumentumra az Üzbegisztánba történő beutazáshoz, sőt PCR vagy antigén gyorsteszt negatív eredményére sem



Tervezett program:



1. nap: Budapest …
Elutazás átszállással Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Üzbegisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: … Urgencs - Khiva - Ichan Kala
Reggel megérkezés Urgencsbe, érkezés után továbbutazás busszal Khivába. Városnézés Khivában, mely során megtekintjük a Világörökség részét képező Ichan Kalát, a fallal körülvett óvárost, melynek különlegessége, hogy a városfalon belül több mint 50 történelmi emlékmű és 250-nél is több régi lakóház található. A nap folyamán láthatjuk a Kunya Ark erődőt, az Abd Al Bobo komplexumot, az Islam Khodja minaretet, a Djami mecsetet és számos medreszét, melyek olyan mecsetek, ahol a vallással kapcsolatos emelt szintű oktatást végezték és végzik ma is. Vacsora. Szállás Khivában.



3. nap: Khiva - Bukhara
Reggeli, majd utazás Bukharába autóbusszal a világ egyik legnagyobb sivatagán, a Kizil-kum sivatagon keresztül. Az út első szakaszán többször lesz látható az Amudarya folyó, amely Közép-Ázsia legnagyobb folyója. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, szabad program, a környék egyéni felfedezése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.



4. nap: Bukhara
Reggeli, majd egésznapos városnézés Bukhara ősi városában, amely a Selyemút karavánjainak egy fontos megállója volt, mivel ez volt az egyetlen oázis a környéken. A városnézés során megtekintjük többek között a IV. századból való Ark erődöt, a Bolo Khauz mecsetet, az Ismail Samani Mauzóleumot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Ezek után látogatás Coumpol bazárban, ahol egy igazi üzbég alkudozást követően helyi termékekkel gazdagodhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.



5. nap: Bukhara - Shakhrisabz - Szamarkand
Reggeli után utazás Szamarkandba. Útközben megtekintjük a Rabak Malik város közelében fekvő Sitorai Mokhi Khosa utolsó emír nyári rezidenciáját. Folytatjuk utunkat Shakhrisabz felé, mely szintén az UNESCO Világörökségek részét képezi. Itt született Timur Lenk, a legendás uralkodó a XIV. században. Érkezés után meglátogatjuk az Ak Saray palotát, a Dorut-Tilovat komplexumot a Kok Gumbaz mecsettel, a Dorus-Saodat komplexumot a Djuma mecsettel. Továbbutazás Szamarkandba. Érkezés után elszállásolás, majd késő délután megnézzük a híres Registan teret, ahol három medresze található: Ulugbek, Sherdor és a Tillyakori medreszek. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szamarkandban.



6. nap: Szamarkand
Reggeli, majd egésznapos városnézés a kultúrák keresztezési pontjának tartott Szamarkandban: megnézzük a Guri Emir Mauzóleumot (ide temették el Amir Temurt és családtagjait), a Bibi Khanum mecsetet, a Shakhi Zinda nekropoliszt, a XV. századi Ulugbek csillagvizsgálót, az Afrosiyab múzeumot stb. Délután szabad program, vásárlás a Siyob nemzeti bazárban, ahol szárított gyümölcsöket, édességeket, szuvenírt árusítanak. Vacsora. Szállás Szamarkandban.



7. nap: Szamarkand - Taskent
Reggeli, majd utazás vonattal Taskentbe. Útközben áthaladunk a Sirdarya folyón. Érkezés után vacsora egy helyi étteremben. Akinek kedve van, belevetheti magát Taskent éjszakai életébe, és megnézhet néhány modern bárt és szórakozóhelyet. Szállás Taskentben.



8. nap: Taskent - városnézés
Reggeli, majd a városnézés megkezdése: délelőtt megismerjük a régi városrészt. Első megállónk a Khazrati Imam Építészeti Komplexum, mely több lenyűgöző épületből áll (Koran Usman Múzeum - itt található a világ legrégebbi Koránja, a VII. századból, Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum). Majd a városnézés folytatása Taskent új részében: Függetlenség tere, a II. Világháborús Emlékmű, az Amir Temur Múzeum és tér, az Alisher Navoi Színház tér. Délután ellátogatunk a bazárba és az Alay piacra, ahol szárított és friss gyümölcsök özöne tárul a szemünk elé. Vacsora. Szállás Taskentben (létszámtól függően 1-2 pihenő szoba a reptéri transzferig).



9. nap: Taskent - BudapestÉjszaka transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Khiva-i Ichan Kala

- Bukhara történelmi központja

- Shakhrisabz történelmi központja

- Szamarkand





A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 135 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

    A 135 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak