Körutazások melléklet főoldal

Isztambul, a Boszporusz metropolisza - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163159
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Törökország
Város: Isztambul

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest – IsztambulElutazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Isztambulba. Transzfer a szállodába, majd szabad program. Szállás és vacsora 4 éjszakán át Isztambulban lesz.

2. nap:
Isztambul – Hajóval a BoszporuszonDélelőtt városnéző program Isztambulban: Kék Mecset (Sultan Ahmed dzsámi), Ciszterna („elsüllyedt palota” - ókori földalatti víztározó), Ayasofya (1500 éves bizánci ortodox bazilika, ma múzeum) és a Topkapi szultáni palota és hárem. Délután szabadidő, bazárlátogatási lehetőség. Fakultatív ajánlatunk: Hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon, a vízről csodálhatjuk meg Isztambul városát. Partra szállva megtekintjük a Dolmabache szultáni palotát (belépő az árban). Visszatérünk a szállodába, ahol vacsorával várnak bennünket.

3. nap:
Bursa – az oszmán birodalom fővárosaEgyéni programja szerint Isztambulban töltheti a napot. Fakultatív ajánlatunk: Bursába, az oszmán birodalom egykori fővárosába utazunk. A híres Boszporusz-hídon keresztül indulunk a Márvány-tenger partjához. A kikötőből hajóval utazunk tovább, majd autóbusszal folytatjuk utunkat. A déli órákban érkezünk meg Bursába, ahol ebéd várja utasainkat. Ebéd után idegenvezető kíséretében keressük fel az Ullu dzsámit, Oszman és Orhan gazi türbéjét és a Yesil türbét. Barangolás a városban. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat.

4. nap:
Isztambul: amit még látni kell!Reggeli után szabadidő. Fakultatív ajánlatunk: Autóbusszal olyan helye ¬ket keresünk fel Isztambulban, amit még látnunk kell! Elsőként a Nagy Szulejmán Mecsetet látogatjuk meg. Megállunk a Héttoronynál, mely ugyan belülről már nem látogatható, így is sokatmondó (több kiváló magyar hazafi raboskodott itt). Ellátogatunk a Karye mozaik monostorhoz, ahol nagyméretű épen maradt mozaikokat láthatunk. Programunk végén látogatást teszünk a fűszerbazárban és a Yeni dzsámiban. A fakultatív program végén ebéd egy hangulatos török étteremben (felár ellenében). Délutánját szabadon tervezheti Isztambulban. A vacsorát követően fakultatív programot ajánlunk az estére: hangulatos folklór estre hívjuk, melynek keretében hagyományos török hastánc bemutatóban lehet részünk egy igazi török mulatóban.

5. nap:
Isztambul – BudapestDélelőtt menetrendtől függően szabad program, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak