Körutazások melléklet főoldal

Pireneusok két oldala

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200951
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Andorra, Franciaország, Spanyolország
Város: Barcelona, Biarritz, Carcassone, Lourdes, San Sebastian, Toulouse

Szállás / program részletes leírása



Program:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István székesegyház, Nemzeti Könyvtár, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehetőséggel, a VÁM mentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassonne-ba, a világ legnagyobb várához, mely természetesen világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy templomot is rejt. Több híres filmet forgattak ezen a helyen, mely megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne-nál.

2. NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egyetemi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között –, látjuk a hatalmas városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva folytatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő barlangot, a jelenés helyszínét, ahonnan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegytárgy vásárlási lehetőség.

3. NAP: PIC DE MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic de Midi 2.876 méter magas csúcsára. Ez a Pireneusok egyik leglátványosabb területe. Fentről – jó idő esetén –, káprázatos panoráma tárul elénk. Óriási élmény! Felvonóval érkezünk le és buszunkkal továbbutazunk a látványos St. Jean de Luz aranyos kikötővárosba. Megcsodáljuk a szép tengerparti házakat, színes halászbárkákat. Szabadidő, és fürdési lehetőség az óceánban. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, spanyol Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely 2016-ban Európa kulturális fővárosa volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző kagylóöbölben, ahol szintén megmártózhatunk a hullámzástól mentes, tiszta vizű tengerben. Szabadidőt követően ebéd gyanánt aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat. (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek.) Továbbutazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, a románkori San Saturnino templomot, a Városházát, és sétálunk a Santo Domingo utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplona-nál.

5. NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat! Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jaca-ba megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében főváros volt, Aragónia első fővárosa, s ma is régi fellegvárral, szép városházával és az ország legrégebbi katedrálisával büszkélkedhet. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, ezt szintén megtekintjük. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK – LLEIDA

Utunkat északi irányba vesszük, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzetelállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres Egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Városnézésünk során ősi templomok mentén sétálunk, közülük kiemelkedik a legrégebbi, a San Pedro templom és a Katedrális melynek stallumjai, retablója különösen látványos. Városházájának homlokzatát aragon loggia díszíti. A késő gótikus udvara az országban a legszebbek közül való. Látjuk a városfal maradványait, és egy bástyát, mely megmaradt az eredeti 99 őrtoronyból. Szállás Leridában vagy környékén.

7. NAP: BARCELONA – BUDAPEST

 

Az utolsó nap bemegyünk Barcelonába. Rövid áttekintést kapunk Katalónia fővárosáról. Sokarcú város, egyedi hangulat és stílus fogad bennünket. Buszos és gyalogos városnézésünk során bejárjuk a belvárost, a gótikus negyedet és a Montjuic hegyet. Szabadidő a Ramblas-on. Várhatóan a délutáni órákban transzfer a reptérre. Budapestre érkezés menetrend függvényében, előreláthatóan az esti órákban.



Tudnivalók az árról

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal
Ellátás: félpanzióval
Szállás: 6 éjszaka 3 és 4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban

Az ár tartalmazza:

A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Helyben fizetendő.
- belépők kb. 93 EUR 
 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak