Körutazások melléklet főoldal

Korzika felfedezése - Napóleon szülőföldjén

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201594
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Aiaccio

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
KORZIKA
Korzika Napóleon szülőhelyeként él a köztudatban. Ajaccióban minden a császárra emlékeztet, szülőháza, a dóm ahol keresztelték, a múzeum, az emlékművek... A sziget magas hegyekben és tiszta tengeröblökben is bővelkedik, a legmaradandóbb élményt azonban a jellegzetes korzikai hangulatot árasztó kisvárosok jelentik, amilyen Calvi, Coste vagy Sarténe. A szép és változatos strandok fölött a genovai uralom idején épült tornyok őrködnek. Az óvárosok a középkori Franciaországot, a fenséges hegyek az Alpokat idézik. Felejthetetlen egy hajókirándulás a Bonifació öbölben és a várost övező tengeri barlangokban. A nagyobb városokban hétvégén tarka piacot tartanak, és ne feledkezzünk el arról, hogy Korzika a francia konyha hagyományos és helyi jellegzetességeivel kényezteti vendégeit.

1.NAP: Indulás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba, szállás Livornó magasságában.
2.NAP: A reggelit követően kompátkelés Korzika szigetére, Bastia kikötőjébe. Utunkat a sziget nyugati partján kezdjük. A keskeny hegyi utakon kanyarogva megcsodálhatjuk a sziklás tengerpartot és a hangulatos apró halászfalvakat. Első megállónk Saint-Florent, ami a Földközi-tenger egyik legszebb öblében terül el, séta a tengerparti kisvárosban (fürdési lehetőség). Majd tovább utazunk Sant Antonino-ba. A IX. századi vár körül kiépült falucska szűk, lépcsős utcái varázslatos hangulatot árasztanak. Késő délután utazás szálláshelyünkre, amely Calvi környékén található.
3.NAP: Délelőtt városnézés Calviban, a magas hegyekkel körül zárt óvárost a tenger fölé magasodó fellegvár uralja. Calvi a francia partokhoz legközelebb eső kisváros a szigeten. Gyönyörű fekvése, píneákkal szegélyezett, 6 km-es strandja és sokféle látnivalója miatt ma a sziget egyik idegenforgalmi központja. Calvi első kikötőjét a római Sinus Casalus építtette az I. században, innen ered a város neve. Séta a fellegvár körül és a hangulatos kikötőnegyedben, szabadidő. A kikötő mellett hosszú homokos strand található, igény esetén rövid fürdési lehetőség. Később folytatjuk utunkat Porto Ota-ba, aminek az öblét felvették az UNESCO világörökségi listára, olyan egyedülálló a tenger és a hegyek látványa; kikötőjét pedig egy jellegzetes genovai őrtorony védi. Séta a parton vagy az óvárosban, szabadidő. Szállás Porto Otaban.
4.NAP: A mai nap beváltjuk címbeli ígéretünket, és a híres francia császár, Napóleon szülővárosába látogatunk el. Sétánk alkalmával megtekintjük a szülőházát és a katedrálist, ahol megkeresztelték. Ajaccio, a főváros a sziget nyugati oldalán fekszik, Korzika második legnagyobb városa, 1811 óta a sziget fővárosa. A "Császári város" változatlan tisztelettel őrzi nagy szülöttének, Napóleonnak az emlékét. A pálmafákkal övezett városban lépten-nyomon találkozunk a Napóleon család emlékével, szobrok, utcanevek, épületek formájában. A legtöbb emléket a XVII. században épült, látogatható szülői ház, a néhány lépésre található keresztelő templom és a császári kápolna őrzi, mint a nagycsalád számos tagjának nyughelye. Ez a kápolna egységet képez a néhány évtizeddel később épült Fesch palotával, ahol Napóleon nagybátyjának, Fesch bíborosnak a gyűjteménye tekinthető meg. Következő állomásunk Sartene, a ?legkorzikaibbnak? tartott hegyi óváros. Kis séta a meredek hegyoldalra épült óváros zegzugos utcáin, a gránitból épült, egymás fölé tornyosuló házak között. Szállásunk Propriano környékén lesz, amely egy élénk kikötőváros, szép, homokos stranddal.
5.NAP: A reggelit követően kirándulás Bonifacio-ba. A korzikaiak szerint, ?ha Korzika ékszer, akkor Bonifacio benne a gyémánt. ?Bonifacio városa páratlan látványt nyújt, a szikla tetején lévő óvárosba kisvonattal megyünk fel, megtekintjük a Citadellát, a genovai kaput, majd szabadidő. A város mai nevét 828-ban, a toszkánai Bonifác őrgrófról, akkori uráról kapta. A város mintegy 2700 fős lakossága genovai származású, most is ezt a dialketust beszélik. A tengerpartról az Aragon-lépcső 187 fokán juthatunk fel az Óvárosba. A lépcsősor neve I. Alfonz 1421-es itt-tartózkodására emlékeztet. A Felsőváros különleges látnivalója a Tengerésztemető, amely fehér falú sírkápolnáival és virágos főutcáival egy valóságos kis nekropolisz. Délután fakultatív sétahajózási lehetőség a fehér sziklák mentén a tengeri barlangok, kis öblök felfedezésére. Visszatérés a szállásra.
6.NAP: Reggel elbúcsúzunk szállásunktól és elindulunk vissza észak felé, fenyvesek közötti hegyi úton, a sziget legszebb hágóján, a Col de Bavella (1250 m) át, égbe nyúló tűsziklák ölelésében. Délután Corte-ban, Korzika ?szívében? teszünk látogatást, séta Korzika nemzeti hősének, Paolinak a városában, a sziklacsúcson lévő citadellába kisvonattal lehet felmenni a vasútállomástól, fakultatív módon. A kora esti órákban a szállás elfoglalása Bastia környékén.
7.NAP: Délelőtt városnézés Bastiában, az Óváros, a Citadella, a Napóleon szobor és a Régi Kikötő, amely ma halászhajók és luxusjachtok horgonyzóhelye. Jellegzetes építménye és jelképe a Sárkány-móló. Szabadidő, majd behajózás kora délután Bastia kikötőjébe, átkompolás Livorno-ba. Szállás elfoglalása
8.NAP: Egész nap folyamatos utazás, technikai megállókkal, érkezés az esti órákban Budapestre.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak