Körutazások melléklet főoldal

Ablak a Világra - Utazási magazin


All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!


Kapcsolódó cikkekAll inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.

Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.

Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.

Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás magasabb kifizetett ára megtakarítást is jelent az utazás teljes költségéből. Erre kiváló példa a Maldív-szigetek esete. A Maldív-szigetek atolljaira minden ital hosszú utazás után érkezik meg és  a törpe szigeteken a sincsen más üzlet, mint a szálloda. Ezért az uitalok igen drágák, nem ritka, hogy egy üveg kóláért 3.5 dollárt, egy üveg sörért pedig 5 dollárt is elkérnek. Így már pusztán az italok árából hamar összejön a  félpanziós és az all inclusive ellátás közti, egyébkétnt valóban számottevő különbség.

Érdemes megfontolni all inclusive ellátást kérését a Maldív-szigetek, a Seychelles-szigetek, Kenya, Dominika, Jamaika, Costa Rica, Egyiptom, Marokkó, Tunézia szállodáiban is.

Keresés
8 803 utazás 276 580 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak